mamaplus

Serviciu GRATUIT lansat în Capitală, în ajutorul părinților care muncesc sau își caută un job! A fost deschis un centru de zi pentru micuții acestora

-
//
06.07.2023

Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a lansat un serviciul social pentru copii de la 4 luni la 3 ani.

mamaplus

Centrul oferă condiții optime pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, facilitează procesul de reintegrare familială și promovează incluziunea educațională și socială a copiilor, dar și oferirea condițiilor optime pentru ca părinții să se poată (re)angaja în câmpul muncii. De acest serviciu pot beneficiaa și părinții care sunt încadrați în câmpul muncii.

Prin această inițiativă, li se oferă acestora sprijinul necesar în îngrijirea și educația copiilor lor, astfel încât aceștia să poată avea acces la o educație timpurie de calitate, iar părinții să se angajeze la muncă pentru a-și construi un viitor mai bun.

Centrul de zi oferă o gamă diversă de servicii pentru copii, precum alimentație adaptată vârstei și cerințelor individuale al copiilor, formare a deprinderilor de viață (autoservire, igienă), dezvoltarea abilităților cognitive, de comunicare, comportament și relaționare, precum și alte activități educaționale menite să sprijine dezvoltarea armonioasă a copiilor.
Un aspect important de menționat este că acest serviciu este oferit GRATUIT și este disponibil pentru familiile din municipiul Chișinău și suburbii care se confruntă cu diverse grade de vulnerabilitate financiară, ca urmare a unor situații involuntare de omisiune. Centrul este deschis în intervalul orar 07:00 – 19:00, astfel încât să fie accesibil și util pentru familiile ocupate.

Centrului de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni până la 3 ani se află în municipiul Chișinău, pe strada Cuza Vodă 29/4. În vederea facilitării accesului părinților și copiilor la acest serviciu social, este asigurat un abonament gratuit pentru călătoriile cu transportul public.

Procedura de admitere
Pentru a solicita admiterea copilului în acest serviciu, părinții trebuie să depună următoarele documente:

  • Cerere de înscriere în serviciu;
  • Declarație privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • Copie a actului de identitate/certificatului de naștere a copilului;
  • Fișa medicală a copilului (formular 027, certificat de vaccinare, certificat de contact);
  • Actul de confirmare a faptului că unul dintre părinți este angajat sau este în căutarea activă a unui loc de muncă, eliberat de către angajator sau agenția teritorială de ocupare a forței de muncă.

Admiterea în serviciu se realizează prin adresarea la Direcțiile de protecție a drepturilor copilului de sector, care se găsesc la adresele următoare:
● DPDC Botanica, str. Teilor, nr. 10, tel: 0 22 763 586;
● DPDC Buiucani, str. M. Viteazu, nr. 10, tel: 0 22 295 027;
● DPDC Centru, str. Bulgară, nr. 43, tel: 0 22 546 515;
● DPDC Ciocana, str. Mircea cel Bătrân, nr. 16, tel: 0 22 331 935;
● DPDC Rîșcani, str. S. Lazo, nr. 27/1, tel: 0 22 293 467.

Aceste acțiuni se desfășoară în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care are ca scop acordarea asistenței tehnice pentru asigurarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău. 

Pentru a afla mai multe informații despre Serviciul social „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”, precum și despre alte servicii sociale dezvoltate de Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, vă invităm să accesați pagina noastră web www.dgpdc.md. Acolo veți găsi toate informațiile necesare și veți putea lua legătura direct cu echipa noastră pentru eventuale întrebări sau clarificări suplimentare.

mamaplus