mamaplus

Sute de copii frecventează centrele și taberele de vară

-
//
23.06.2023

Dacă școlile pustiesc, odată cu vacanța mare, centrele și taberele pentru copii seamănă cu adevărate mușuroaie de furnici. Acolo copiii se joacă, își testează abilitățile fizice și intelectuale, dar și se distrează din plin.

mamaplus

Timp de două săptămâni, atât cât durează tura, aceștia reușesc să se distreze din plin, dar și să învețe câte ceva. Cele mai preferate activități sunt aplicațiile hand-made, dansurile și concursurile intelectuale. Totuși, cele mai așteptate sunt jocurile de echipă, care le testează viteza de reacție și concentrarea, transmite TV8.md.

Așa cum Centrul este plin cu copii de toate vârstele, Galina Cojocaru, profesoară cu zeci de ani experiență, spune că rețeta unor relații armonioase este să găsești cheița pentru fiecare.

"Orice copil, de orice vârstă, fie că e de cinci anișori, fie că e de 14 anișori, ei doresc să fie auziți și iubiți, stimați, respectați. Nu eu profesor și tu copil, nu, noi prieteni", a declarat profesoara.

În această vară, în Capitală activează 14 tabere cu sejur de zi, aflate în subordinea Primăriei. Pe lângă acestea, în Capitală sunt și tabere private. Prețurile pornesc de la 1.500 de lei pentru o tură de două săptămâni și pot trece ușor de 6.000 de lei.