Tenisul de Plaja in Republica Moldova - perspective si dezvoltare

Tenisul de Plaja in Republica Moldova - perspective si dezvoltare

-
//
17.07.2015

Recent, Asociatia Obsteasca pentru Dezvoltarea Tenisului de Plaja in Republica Moldova, sub egida Federatiei de Tenis din RM a inceput lucru intensiv in directia dezvoltarii tenisului de plaja in tara noastra.

Tenisul de Plaja in Republica Moldova - perspective si dezvoltare

Aceasta varietate a tenisului este relativ noua, aparuta in anul 1978, insa a capatat deja o popularitate, fiind pe larg practicata de sportivii din intreaga lume.

Specificul tenisului de plaja consta in marimea terenului (marimea unui teren de volei), amplasarea plasei (este amplasata la inaltimea unei plase de badminton), suprafetei terenului (nisip) si a paletelor cu care se joaca (palete speciale, de marimi mai mici). 

Ca ramura a tenisului, tenisul de plaja a fost oficial recunoscuta in anul 2007.

Incepand cu acest an, tenisul de plaja in Republica Moldova a fost adus de catre Asociatia Obsteasca pentru Dezvoltarea Tenisului de Plaja in Republica Moldova, care, fiind o asociatie tanara, promite a fi una puternica si ambitioasa.

Tenisul de Plaja in Republica Moldova - perspective si dezvoltare

AO pentru Dezvoltarea Tenisului de Plaja in RM in colaborarea cu FTM au inceput deja negocierile in privinta constructiei unui teren special de tenis de plaja, astfel incat toti doritorii de a se initia in aceasta forma a tenisului sa aiba posibilitate sa-si incerce puterile avand toate conditiile necesare pentru antrenamente.

Unul dintre primii si cei mai importanti pasi in vederea dezvoltarii tenisului de plaja in RM, constituie faptul, ca echipa de tenismani de plaja din Republica Moldova va reprezenta tara noastra in cadrul Campionatului Mondial pe echipe la tenis de plaja “ITF Beach Tennis World Team Championship”, care se va desfasura la Moscova, Rusia, in perioada 15-19 iulie 2015.

Din componenta echipei nationale fac parte tenismani experimentati, cu meciuri jucate pentru selectionatele noastre, la tenis de cimp asa ca Marina Ciocanu, Stanislava Rumeanteva, Artiom Dolgopolii si Artur Ţomartov. Capitanul nationalei este Elena Organ.

Tenisul de Plaja in Republica Moldova - perspective si dezvoltare

Pina la startul propriu-zis al competitiei, nationala noastra a reusit sa faca citeva antrenamente si sa ia cunostinta cu terenul. Dupa cum a declarat capitanul nationalei Elena Organ, in echipa este o atmosfera superba, jucatorii fiind pe deplin satisfacuti de nivelul de organizare si vor incerca sa aiba o evolutie cit ai buna. In prima etapa a campionatului mondial, nationala noastra va intilni Ungaria.

Sincere multumiri le adresam Asociatiei Obstesti pentru Dezvoltarea Tenisului de Plaja in RM pentru finantarea integrala si sustinerea deplasarii lotului national, care va reprezenta Republica Moldova la Campionatului Mondial pe echipe la tenis de plaja.

www.ftm.md