mamaplus

Topul alimentelor cu cel mai ridicat conținut de plastic

-
//
25.04.2024

Sarea, zahărul şi ceaiul. Deși n-am fi bănuit acestea se pare că sunt cele mai frecvente și mai neașteptate surse de microplastice, cu potenţiale efecte asupra sănătăţii umane. scrie CTDV News. Potrivit sursei citate, consumul de orez poate duce la ingerarea de cantităţi semnificative de plastic. Pentru a reduce expunerea la plastic, se recomandă evitarea alimentelor şi băuturilor ambalate, precum şi utilizarea de recipiente şi produse fabricate din materiale naturale.

mamaplus

Studiile arată că 90% din mostrele de proteine animale şi vegetale testate conţin microplastice sau fragmente de polimer care pot fi extrem de mici.

Chiar dacă veganii şi vegetarienii ar putea crede că scapă de aceste contaminări, până şi fructele şi legumele pot absorbi microplastice pe care le pot transfera în tulpină, frunze şi fructe. 

Sarea, zahărul şi chiar plicurile de ceai pot conţine cantităţi semnificative de plastic. O altă sursă surprinzătoare de microplastice este orezul, iar studiile arată că, pentru fiecare 100 de grame consumate, se pot consuma până la 13 miligrame de plastic.