mamaplus

Trei într-o cocioabă: O mamă tânără, înglodată în sărăcie

-
//
01.04.2024

Familia Mariei s-a împotmolit în sărăcie. Cu un copil mic acasă și cu un soț care lucrează cu ziua, traiul celor trei este mai mult decât modest. Soții, ambii fără studii, nu văd o altă ieșire din situație decât să trăiască de azi pe mâine.

mamaplus

În prezent, fetița Mariei are aproximativ doi ani. În timpul filmărilor reportajului, aceasta era în locuință, fiind răcită, transmite tv8.md.

Maria susține că a fost la spital cu fata, iar soțul său a mers să lucreze pentru a-i cumpăra micuței un sirop. 

Casa în care locuiește Maria și familia sa nu a fost reparată de ani de zile. 

Pe lângă banii pe care îi face soțul său lucrând cu ziua, aceștia mai au bani din indemnizația pentru creșterea copilului. Maria susține că ar vrea și ea să poată lucra, însă nu vrea să-și lase copilul. Totuși, nici soțul nu vrea să o lase să lucreze căci, spune femeia, el e gelos. 

Primarul localității Buda, Tatiana Timofte, susține că această casă a fost a mamei și tatălui. Când familia Mariei a devenit social-vulnerabilă, acestora li s-a dat ardezie ca să construiască o altă casă. 

„Când erau ei câte 6-7, părinții lui au beneficiat de ajutor. (...) I-am zis fetei ca să beneficiezi de ajutor, trebuie să te duci la oficiul de ocupare a forței de muncă, la Călărași. Ei nici lumină nu aveau. Dar știți cum, ajutorul se dă pe trei luni. Păi n-o să mă duc eu să te iau de acasă ca să te semnezi. Nu vor să muncească. Copilașii ăia, săracii, tot așa o s-ajungă. Ei altceva nu văd. E riscantă situația. Cu forța poți să iei, dar să dai nu poți”, a spus primarul localității Buda, Tatiana Timofte.