mamaplus

Un bebeluș cu febră de peste 40 de grade și ritm cardiac de 202 a fost externat din spital noaptea. A doua zi a murit

-
//
09.01.2024

O mamă și-a găsit bebelușul mort în pat, după ce copilul a fost externat în mod greșit din spital, în Marea Britanie.

mamaplus

Olly Stopforth, un bebeluș de 15 luni, a fost trimis acasă în mijlocul nopții, la două zile după ce medicii au spus că suferă doar de o infecție virală, nimic mai mult, scrie dailymail.co.uk.

Copilul a fost externat în ciuda faptului că avea o temperatură corporală de 40,7 grade, un ritm cardiac de 202, un ritm respirator de 60 și o erupție cutanată, despre care o asistentă credea că este scarlatină.

Copilul a fost dus la spital de o ambulanță pe 20 martie 2020, tatăl său spunând că medicii nu au reușit să-i facă o verificare corectă.

Câteva ore mai târziu, copilul a fost trimis acasă, la 3:30 dimineața. Însă, odată ajuns acasă, starea copilului nu s-a ameliorat.

Când s-a trezit, mama s-a dus să verifice starea copilului, dar era prea târziu. Bebelușul murise.

„L-am luat în brațe și m-am dus la capătul scărilor, am strigat la Karl să sune la ambulanță”, a spus mama copilului.

Un paramedic care l-a transportat inițial la spital a declarat că, după părerea sa, băiatul suferea de septicemie. Iar un pediatru a spus că a considerat că bebelușul nu avea nevoie de îngrijire urgentă, mulți copii prezentându-se cu astfel de simptome din cauza unor infecții virale. De asemenea, a recunoscut că a fost o greșeală să-l trimită acasă.