mamaplus

Un copil din Strășeni este în carantină după ce a revenit recent din China

-
//
07.02.2020

Copilul a revenit din China acum o săptămână. Administrația scolii susține că el nu prezintă simptome de coronavirus, dar este nevoie totuși de anumite măsuri profilactice. Băiatul este elev în clasa a șaptea și a plecat în China pentru a-și petrece vacanța la rude.

Directorul adjunct al liceului din Strășeni unde învață copilul, susține că acesta a revenit din vacanță pe data de 31 ianuarie. Imediat după asta el a fost consultat de medicul de familie, după care s-a prezentat la lecții cu un certificat în care se spunea că nu are niciun simptom.

Ulterior s-a decis ca băiatul să stea în carantină timp de 14 zile. Directorul ANSP, Nicolae Furtună, susține că nu există niciun motiv de îngrijorare.

Anterior, trei moldoveni dintre care un muzician și doi studenți de la Academia de Muzica au revenit dintr-un turneu din China, iar potrivit autorităților nu au prezentat simptome ale noului coronavirus. Iar cei doi moldoveni care se aflau în orașul Wuhan unde a izbucnit epidemia au reușit să se evacueze. O femeie a ajuns în Statele Unite la rude, iar un bărbat care nu a fost admis la bordul unei aeronave spre Rusia a plecat spre Coreea de Sud de unde urma să ajungă în Federația Rusă.