Vom putea verifica calitatea apei de pe telefon!

Vom putea verifica calitatea apei de pe telefon!

-
//
29.07.2015

Patru tinere de la Liceul Teoretic Ștefănești au luat premiul I pe glob la un concurs internațional organizat în California. Acum ele au 10000$ pentru a pune în aplicare proiectul AquaMea de la concursul Technovation Challenge World.

Vom putea verifica calitatea apei de pe telefon!

Proiecul presupune crearea unei aplicații care verifică calitatea apei înainte ca aceasta să fie consumată.

„Aplicația noastră se bazează anume pe calitatea apelor din fântâni. Am făcut o aplicație în AppInventor, unde am format o hartă și am localizat 10 fântâni din localitate, fiind ca model. Atunci când folosim aplicația, fiecare fântână are poză iar în dreptul ei informații despre ce conține, cum ar fi: nitrați, microorganisme, etc. Pe lângă aceasta mai avem și o pagină, despre cum să tratăm apa în caz că persoana dată nu are un filtru acasă, asta fiind ca o mică soluție pentru a înlătura din bacteriile pe care le conține”, susține una dintre participante Tatiana Moraru.

Cele patru tinere - Tatiana Moraru, Corina Hariton, Bîrcă Mihaela și Maria Toma au realizat prima parte din program, aplicabilă pentru localitatea lor. Scopul major al acestor tinere este extinderea aplicației pe tot teritoriul țării.

Informații alternative despre proiect și participante puteți vizualiza mai jos:

Sursa: voceatinerilor.md