mamaplus

Zeci de persoane, salvate de la înec în sezonul cald. Datele IGSU

-
//
08.09.2023

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează că 140 de persoane au fost salvate de la înec în perioada estivală, iar în urma activităților de prevenire realizate de subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne au fost informați peste 127 de mii de oameni despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate.

 

mamaplus

Potrivit IGSU, în perioada mai-septembrie 2023 s-a atestat cel mai mic indice de mortalitate în urma incidentelor în bazinele acvatice, în comparație cu ultimii cinci ani. Astfel, datorită acțiunilor de prevenire realizate de subdiviziunile MAI, s-a înregistrat o descreștere semnificativă a cazurilor cu circa 9,4% anual.

S-a stabilit că cele mai multe incidente pe apă au fost înregistrate în iazuri și lacuri din țară, unde au fost raportate 21 de cazuri. Pe râul Nistru, tronsonul Dubăsari - Ștefan Vodă, au fost înregistrate 10 cazuri, iar pe tronsonul Râșcani - Ungheni, râul Prut, patru persoane și-au pierdut viața.

De asemenea, salvatorii și pompierii în comun cu subdiviziunile MAI au desfășurat activități de prevenire în taberele de odihnă din țară. Scopul acestora a ținut de pregătirea minorilor în domeniul reacționării corecte în situații de criză. În acest sens, specialiștii au instruit 35.355 de copii și 4.843 de cadre didactice. 

Activitățile de prevenire în rândul oamenilor au menirea de a micșora numărul incidentelor și situațiilor de risc cu implicarea acestora. Campaniile realizate se desfășoară tradițional cu implicarea armelor MAI în fiecare vară.