Zilele Scrisului și Culturii Slave, marcate cu mare fast la Chişinău

Zilele Scrisului și Culturii Slave, marcate cu mare fast la Chişinău

-
//
25.05.2016

Muzică, dansuri şi multă voie bună. Acestea au fost ingredientele concertului organizat aseară, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici", cu ocazia Zilelor Scrisului și Culturii Slave. La eveniment au fost prezenţi ambasadorul Statelor Unite, James Pettit, și preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu. 

Zilele Scrisului și Culturii Slave, marcate cu mare fast la Chişinău

Spectatorii s-au bucurat de atmosferă şi au mărturisit că i-a impresionat concertul.

"Este o atmosferă foarte bună, de toleranță, de buna înțelegere și de înaltă cultură. Republica Moldova se află tocmai dintre două mari culturi cea latină și cea slavonă. Și atunci, avem o singură cale, nu trebuie să le contrapunem, trebuie să acceptăm, să înțelegem valoarea acestui capital, pentru a promova principiile de respect reciproc", a spus preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu. 

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este de a-i uni pe toți, indiferent de etnie.

"Aproximativ 30 la sută din populația Republicii Moldova sunt ucraineni, ruși, bulgari, cehi și găgăujii, care tot scriu în chirilică. Aș vrea să mulțumesc guvernului Filip, ministrului, pentru toată susținerea acordată. E foarte important, pentru noi, ca ceilalți cetățeni să înțeleagă și importanța noastră. Cu toții suntem moldoveni, indiferent de naționalitate", a spus directorul general al Biroului Relații Interetnice, Oleg Babenco

Zilele Scrisului și Culturii Slave sunt marcate în Moldova deja de 26 de ani. În perioada 23-29 mai, pe întreg teritoriul țării au loc o serie de acțiuni culturale consacrate acestui eveniment.

Sursa: publika.md