Unele diete presupun renunțarea la ingredientele grase. Anume din acest considerent, bucatele cu gălbenuș sau smântână trebuie preparate cu înlocuitori ai acestor produse.

Cum să slăbim corect: cu ce pot fi înlocuite ingredientele calorice

Noi am întocmit o listă a produselor cu care pot fi înlocuite smântâna sau gălbenușul.

Iată cum recomandă înlocuirea produselor specialiștii de la Institutul Culinar din America (CIA).

• 1 ou din rețetă poate fi înlocuit cu două albușuri.

• în loc să prăjești în ulei – înăbușă în bulion din carne.

• 1 pahar de maioneză poate fi înlocuit cu un amestec de 1/2 pahare de maioneză (mai bine de casă) și 1/2 pahare de iaurt degresat.

• 1 pahar de smântână este echivalent cu un pahar de iaurt degresat cu o lingură de suc de lămâie și o lingură de făină de grâu integrală.

• 1 pahar de smântână grasă – 1 pahar de lapte condensat fără zahăr (îl puteți obține prin fierbere îndelungată la foc mic până obțineți densitatea dorită).