Cum să te lași de fumat și să nu te îngrași? Veți acumula kilograme în plus dacă veți renunța la acest viciu? Acest lucru este posibil. Patru din cinci persoane care renunță la fumat, de regulă adaugă în greutate 2-5 kg. Există însă și latura pozitivă a situației: de regulă, cu trecerea timpului, corpul revine la formele sale inițiale. Merită oare să renunțați la decizia de a vă lăsa de fumat, pentru a preveni apariția surplusului de greutate? Desigur cu nu!

Cum te lași de fumat fără să te îngrași?

De ce oamenii care s-au lăsat de fumat se îngrașă?

Fumatul contribuie la arderea surplusului de calorii. Din cauza fumatului se majorează ritmul cardiac și metabolismul. Dacă omul încetează să fumeze, în organismul acestuia ard cu cca 100 de calorii mai puțin, decât în timpul fumatului. Pentru ca metabolismul să revină la normal după ce ați renunțat la fumat trebuie să treacă ceva timp – până la 3 luni de zile.

Fumatul suprimează foamea. Nicotina impune ficatul să elimine glicogen, iar în rezultat norma obișnuită de zahăr în sânge se mărește un pic, astfel încât senzația de foame trece. Până în momentul când metabolismul va reveni la normal, dvs. cel mai probabil veți adăuga câte jumătate de kilogram pe săptămână. Nu vă agitați, și nici într-un caz nu renunțați la decizia de a vă lăsa de fumat. Este mai simplu să scapi de câteva kilograme, decât să scapi de acest viciu.

Fumatul într-o oarecare măsură îmbunătățește starea de spirit. Nicotina majorează considerabil nivelul de dopamină (așa-numitul hormon al fericiri) în creier. Dulciurile (prăjiturile, ciocolata) cu un conținut mare de calorii au un efect asemănător ca și o țigară fumată. De aceea, probabil, după ce vă veți lăsa de fumat veți începe să mâncați mai mult.

Fumatul ”omoară” timpul liber. Atunci, când omul nu are ocupație, el merge la o țigară sau să ia o gustare. Nu trebuie să uitați de acest lucru, atunci când veți decide să vă lăsați de fumat. Preventiv, gândiți-vă să aveți ocupație, care vă va sustrage atenția de la pauza pentru fumat și atenția sporită față de frigider.

Fumatul încetinește activitatea normală a receptorilor gustativi. Atunci când veți renunța la fumat, veți observa, că produsele consumate au devenit mult mai gustoase. De aceea, cel mai probabil va apărea dorința să mâncați mai mult decât de v-ați obișnuit.

Cum te lași de fumat fără să te îngrași?

Fumatul – este o dependență. Fumatul și consumul mare de produse, multe persoane le acceptă drept un calmant în situații de stres, depresii sau dispoziție proastă. Rețineți acest lucru și încercați să găsiți alt ”calmant”. Spre exemplu, faceți gimnastică pentru respirație, yoga, meditare, diverse hobby-uri, plimbări pe jos.

Nu vă faceți mari griji în privința greutății excesive atunci când vă lăsați de fumat. Specialiștii recomandă insistent să atrageți atenția asupra luptei cu acest viciu – dependența de nicotină și nu kilogramele care pot fi acumulate.

Dacă ați decis să vă preocupați de propria sănătate, și anume să vă lăsați de fumat și concomitent să vă schimbați silueta, aceasta va fi un efort enorm pentru organismul dvs.. Dacă veți încerca să nu mai fumați și totodată să slăbiți – cel mai probabil nu veți obține rezultate pozitive nici pe un segment. De aceea, pentru început încercați să vă lăsați de fumat, după care vă veți ocupa de siluetă.

Cum te lași de fumat fără să te îngrași?

Cum scăpăm de kilogramele nedorite?

Dacă ați obținut rezultate pozitive în lupta cu fumatul, atunci sunteți la jumătate de cale spre un final de succes. Și dacă a trecut suficient timp, pentru ca în organismul vostru metabolismul să revină la normal, atunci este timpul oportun pentru a face sport, să dansați, să practicați yoga, să atrageți atenție la regimul alimentar, optând pentru o alimentație sănătoasă. Consumați mâncarea în porții mici, însă organizați-vă mai multe mese, decât anterior. Iar pentru a nu vă supraalimenta, nu admiteți starea când veți fi foarte flămândă – mâncați un măr sau o banană, iar peste ceva timp luați masa. Consumați produse cu un conținut mare de proteine și fibre – ele sunt foarte benefice pentru organism și se asimilează de către organism foarte bine.