Deci, unul din voi (sau poate ambii) se căsătorește cu o persoană care are deja experiența vieții de familie. Mai mult, aceasta are chiar și copii... În acest caz, trebuie să vă gândiți din timp, și să faceți astfel încât să evitați problemele legate de copiii din prima căsătorie.

Copiii din prima căsătorie

Situația cu copiii din prima căsătorie pentru bărbați și femei arată diferit: după divorț, în majoritate cazurilor, copii rămân cu mama. Acest lucru înseamnă că un bărbat care se căsătorește cu o femeie cu un copil sau cu mai mulți copii, va trăi alături de acești copii, va avea grijă, sau cel puțin va comunica cu ei.

O femei care se căsătorește un bărbat care are deja un copil sau copii, cel mai probabil, nu va locui cu copiii lui. În ciuda acestui fapt, problemele femeilor, din cauza copiilor soțului, nu sunt mai puține decât a unui bărbat care locuiește cu copiii soției sale.

Situația prin ochii bărbaților

Cum să-ți câștigi autoritatea

Pentru bărbați, autoritatea este foarte importantă. De aceasta este legat respectful de sine și sentimentul de a se simți bărbat adevărat.

De multe ori, bărbatul, în construirea relatiei cu copiii soției sale, crede că copilul ar trebui să-l respecte, din cauza vârstei lui. Bărbatul începe să ceară sfaturi, și, uneori, întreabă cum să acționeze, cum și ce să-i spună copilului și cum să se comporte.

Acum răspunde la întrebarea: pe cât de multe personae le respecți din cauza vârstei lor? Foarte puțini nu-i așa? Prin urmare și copilul știe că adulții sunt diferiți. Și lui nu îi este clar, de ce ar trebui să se supună unui om care a apărut în viața lui prea puțin timp în urmă. Iar dacă, tatăl biologic îl mai și vizitează în mod regulat, atunci este chiar mai greu de explicat.

Deci cum ai putea să-ți câștigi autoritatea? Nu neapărat a unui copil, ci față de oricare persoană? Totul e foarte simplu. Prin respect. Dacă vei trata o persoană cu respect, șansele ca aceasta să te respecte la rândul ei, sunt foarte mari.

Copiii din prima căsătorie

Copilul înțelege foarte bine modul în care este tratat. Acțiunile unui om care vrea să construiască niște relații bune cu un copil, sunt diferite de acțiunile celui, a cărui scop este cu totul altul.

Cu toate acestea, în afară de fapte și atitudini, copilul are nevoie de timp pentru a deveni respectuos față de tine. Deci ține minte, orice ai face, copilul nu va începe să te iubescă peste noapte.

Cum să te descurci cu un copil gelos

Cel mai probabil, o perioadă de timp mama a fost nedivizată. Da, era tata, dar el a plecat (sau mama l-a părăsit). Copilul a trăit singur cu mama sa. Ca regulă, o astfel de situație îi convine mai mult copilului, decât traiul în trei, cu o persoană care, de asemenea, pretinde la dragostea, atenția și timpul mamei lui. Copilul devine gelos.

Arată-i copilului că nu pretindeți pentru tot timpul liber al mamei sale. Dacă doriți ca copilul să nu fie gelos, organizați excursii comune și diferite distracții. Faceți acest lucru din două motive: în primul rând, emoțiile pozitive vă vor uni. În al doilea rând, între timp, copilul se va obișnui cu tine va înceta să se opună.

Situația prin ochii femeilor

V-ați căsătorit! Poate că soțul tău e un pic mai în vârstă decât tine, și are deja copii din precedenta căsătorie. Apreciați experiența, responsabilitate și onestitate sa. Considerați că trebuie să aveți grijă de copiii din prima căsătorie și nici prin gând nu vă trece să faceți din asta o problemă. Înainte de căsătorie, fiecare femeie își croiește în minte imagine idilică a vieții de familie, realitatea însă poate fi diferită. Copiii din căsătoria anterioară, vă pot uneori da planurile peste cap. Ei pot solicita o atenție specială din partea tatălui lor, dar și cheltuieli materiale. Toate acestea pot da naștere unei serii de probleme.

Gelozia

Când fără niciun motiv special abia treci peste întâlnirile soțului tău cu copiii din prima căsătorie, atunci când pur și simplu te deranjează prezența excesivă a copiilor în viața soțului tău, cel mai probabil, este vorba despre gelozie din partea ta.

Dacă până la căsătorie, aveați mai mult timp liber pentru voi doi, acum când viața vostră de familie intră în cursul ei obișnuit, și acum soțul tău își împarte timpul între serviciu, prieteni și, desigur, copilul din prima căsătorie. Ai început să observi că îți dedică mai puțin timp. De ce se întâmplă asta? Ați întreba nedumerită. Spunea-ți înainte de căsătorie, că veți fi bucuroasă de orice contact al soțului cu copilul său, dar nu îți dădeai seama despre cât de mult vor dura aceste întâlniri, și că te vor afecta atât de mult. Și se pare că soțul tău își iubește foarte mult copilul,  dacă îi dedică timpul pe care trebuia să ți-l acorde ție.  

Copiii din prima căsătorie

De fapt, situația nu este atât de dramatică. Calmează-te și discută cu soțul tău, despre cum intenționează să comunice cu copilul. Va aduce copilul în casa voastră? Îl va lua cu voi în vacanță? Cât de des planificare să se întâlnească cu el? Răspunsul sincer la aceste întrebări (și, desigur, acordul dumneavoastră că totul va fi bine) va preveni multe conflicte (desigur, dacă nu ai de gând să îți convingi soțul să-și petreacă mai puțin timp cu copilul) .

Nu numai copiii ...

Multor femei nu sunt de acord cu întâlnirile soțului cu copii din prima căsătorie, pentru că, atunci când a se vede cu copilul, de multe, el comunică și cu fosta lui soție. Întâlnirile dese și de durată, par suspecte în ochii femeilor. Să nu mai vorbim despre conversațiile cu fosta la telefon.

Ai încredere în soțul tău? Dacă nu, singuranța și bunul simț te va ajuta. Dar cel mai probabil, neîncrederea și gelozia - din orice motive – s-au manifestat și mai înainte deci, nu este surprinzător, dacă devii geloasă pe el și pe fosta sa soție.

Un alt motiv este suspiciunea sporită și nesiguranța în propriile abilități. Atunci când o femeie are încredere în forțele proprii, ea nu ia în considerație legăturile soțului cu fosta. Dar, dacă te îndoiești de propria atractivitate, capacitatea de a fi interesantă soțului tău peste mulți ani, nu da vina pe alții și nu îți mai suspecta soțul de toate păcatele.

Copiii din prima căsătorie

Copii comuni

Puteți crea o familie. Planificați să aveți și copii. Dar, ce crede despre asta viitorul tău soț?  Poate că pentru el este destul un copil sau copii din căsătorie anterioară? Acest fapt, poate fi de asemenea, o piatră de poticnire în relația dintre voi.

În cazul în care partenerul tău nu se va grăbi să aveți copii împreună, atitudinea ta față de el se va schimba radical, deoarece el nu va satisfice visele tale de a avea copii comini. Cu toate acestea, această situație poate fi, de asemenea, rezolvată înainte de căsătorie. Nu se teme să discuți această problemă cu el înainte de nuntă.

Daca soțul tău își dorește un copil cu tine, situația este simplă, dar pentru mulți, aceasta este doar o rezolvare de moment. Vă puteți aștepta că, dăruindu-i soțului tău un copil, el va reduce contactele cu copilul sau copii din căsătoria anterioară, dar și contribuțiile materiale pentru fosta familie. Iar dacă nu? Situația va devein complicată.

Cu toate acestea, și această situație poate fi simplificată. Este suficient să nu crezi în faptul că copilul vostru comun, îl va face pe soțul tău să uite de copii lui din căsătoria anterioară. Da, el îl va iubi, va petrece mai mult timp cu el, pentru că va locui cu el, dar asta nu înseamnă că nu îi va fi dor de ceilalți copii și nu va vrea să-și petreacă timpul cu ei.

Tu și copilul soțului tău

Pentru a te simți confortabil și liniștită, puteți încerca să stabilești un contact cu copilul soțul din prima căsătorie. Din păcate, acest lucru nu întotdeauna vă poate reuși, deoarece multe mame au o atitudine negativă față de contactul copilului cu noua soție a tatălui.

În cazul în care întâlnirea a avut loc sau urmează să vă întâlniți, comportă-te natural încearcă să fii relaxată. Nu este nevoie să exagerați. Faceți cunoștință cu copilul așa cum ai face-o cu orice altă persoană.

Interesează-te de ce mai face, de treburile lui,  și, desigur, lasă-i singuri cu tatăl său atunci când este nevoie.

Nu încerca să cumperi copilul prin cadouri, așa veți antrena atitudinea lui materialist față de dvs. Mai devreme sau mai târziu, copilul va crește și își va da seama ce ați făcut pentru el.

Situația prin ochii copilului

Este mai ușor să stabiliți un contact cu un copil, dacă încercați să priviți situația prin ochii lui. Prin ochii unui om mic, a cărui viață se schimbă, indiferent de dorințele sale. El rămâne fără un membru al familiei, în cazul în care tatăl pleacă la o altă femeie, iar mama nu și-a găsit încă un partener de viață. Sau există și o altă situație, atunci când în casa lui, vine să locuiască un străin, cu care își va împărți de acum mama.

Copiii din prima căsătorie

Și ce se va întâmpla acum cu el? Cum îl va afecta acest lucru? Cei mai mulți dintre copii au o atitudine neprietenoase față de tatăl vitreg (sau mama vitregă), deoarece sunt speriați. Le este frică să nu pierdă dragostea mamei sale, se teme că va trebui să se supună unui om, cu care nu are nimic de-a face!

Copilul nu poate controla situația, chiar dacă mule mame se consultă cu copilul: "Nu te superi dacă acest nene va locui cu noi?" Uneori, aceste discuții sunt fictive. Lumea în care copilul este obișnuit, începe să se schimbe. În astfel de situații, copilul de multe ori începe să manipuleze adulții pentru a fi sigur că poate face ce vrea el!

Este important să se stabilească un echilibru: pe de o parte, să nu faceți din copil un tiran (nu un secret faptul că un copil prin comportamentul său poate demonstra agresivitate) pe de altă parte să nu încercați să faceți tot posibilul doar să-l înveseliți sau să încercați să vă lingușiți. Nu-i cumparați tot ce vrea el, nu îl laudați pentru cee ace nu merită lăudat. Copilul simte atunci când față de el se manifestă o atitudine bună și sinceră, și atunci când sunteți ipocrit. Pentru el, are o valoare mai mare sinceritatea, căldura și comunicarea, decât camera frumos amenajată, și cadourile scumpe.