De ce nouă, părinților ne este uneori dificil să găsim 10 minute, pentru a aduce bucurie copilului?

De ce părinților le este dificil să găsească 10 minute în zi pentru o discuție cu copilul?

1. Mulți dintre noi au fost învățați, că dacă ceva se face în grabă, simplu și cu plăcere, atunci acest lucru nu este adevărat. Trebuie să înveți să-ți pui ”plusuri” și pentru ocupații care aduc bucurie, nu doar pentru munca asiduă.

2. Este foarte greu să te reprogramezi pentru o ocupație nouă. Chiar dacă aceasta este una foarte simplă și de scurtă durată, trebuie să depui efort, pentru ca să lași deoparte treburile curente. După care se cere un efort similar, pentru a reveni la ocupația anterioară. Pentru mine, probabil, aceasta este cauza principală, de ce eu nu fac pentru fiul meu totul, ce aș putea să fac.

3. Noi trăim cu convingeri stabilite despre sine și deseori este mai simplu să le repeți, decât să te schimbi. Dacă printre convingerile dvs. se regăsesc ”eu nu iubesc să mă joc cu copilul” sau ”eu nu pot distra copilul” – va fi dificil să începeți un joc nou sau să găsiți o nouă ocupație.

4. Unii părinți nu consideră importante diverse jucării și pun accentul doar pe lecțiile de limbă engleză sau mersul la teatru și muzeu. În cazul unei setări similare a priorităților, pur și simplu nu puteți aduce mici bucurii, asta pentru că mereu nu aveți suficient timp.

5. Noi obosim și ne este greu să ne dăruim, deoarece este mai simplu să te ocupi cu treburile casnice mecanice, decât să acorzi timp copilului.

6. Cu cât devenim mai în vârstă, cu atât mai dificil și fără dorință ne apucăm de ceva nou și necunoscut. În așa fel apar specializările părinților – pentru cineva este simplu să organizeze o sărbătoare, însă este insuportabil să fiarbă supă în fiecare zi, iar pentru altcineva grijile cotidiene nu reprezintă un efort, însă este dificil să se decidă pentru ceva neordinar.

De ce părinților le este dificil să găsească 10 minute în zi pentru o discuție cu copilul?

7. Discuția cu copilul nu trebuie văzută nu doar prin prisma beneficiilor și a recunoștinței. Copilul nu își va strânge jucăriile și nu va învăța pe nota zece doar pentru că i-ați confecționat o jucărie sau ați ieșit la o plimbare împreună. Și dacă veți umple viața lui de aventuri, veselie și evenimente captivante, el va considera că așa și trebuie să fie. Nașterea copilului ne învață să dăruim și să nu așteptăm nimic în schimb, însă ne învață nu deodată și deseori trecând prin mai multe supărări și dezamăgiri.

Însă dacă ne vom aminti mai des de copilăria noastră, vom depăna cele mai vesele și impresionante amintiri, poate fi găsită acea inspirație și să înțelegem ce este cel mai important. Iar în rezultat să găsim forțe și timp pentru aceasta.