mamaplus

Când poți afla poziția bebelușului în burtică și cum se face cartografia fetală?

-
//
16.02.2022

Pe măsură ce se apropie ziua nașterii, este necesar ca o viitoare mămică să afle care este poziția bebeușului în interiorul uterului. Ginecologii consideră poziția cu capul în jos ca fiind perfectă pentru nașterea naturală, în special atunci când fața este aliniată cu coloana vertebrală la un anumit unghi. Cu părere de rău, nu toate femeile sunt norocoase să aibă avantajul condițiilor optime de naștere. Dar, cartografierea abdomenului este modalitatea de a cunoaște și a face improvizații de ultimă oră pentru a asigura o naștere sigură, naturală.

Cartografierea burticii sau asa numita hartă a burticii face parte din îngrijirea prenatală. Cunoașterea poziției bebelușului tău este esențială, deoarece ar putea fi sau nu cea mai bună poziție de naștere.

Când se poate afla poziția bebelușului în burtică?

Sfârșitul celui de-al doilea trimestru este cel mai bun moment pentru cartografierea burticii. În acest moment, bebe a adoptat deja poziția și rămâne așa până la naștere, cu excepția cazului în care se intervine. Poziția ideală pentru o naștere naturală ar trebui să fie o poziție anterioară cu capul în jos, așa cum am menționat mai sus. Atunci copilul își poate împinge bărbia în timp ce se împinge prin canalul de naștere - apoi rotirea copilului devine mai ușoară.

Cum se face cartografierea burticii?

Acest lucru nu este atât de greu pe cât pare. Ai nevoie de un marker non-toxic. În mod alternativ, poți utiliza și o vopsea obișnuită pentru pictarea burticii. Pentru a vizualiza poziția copilului, cel mai bine este să ai o păpușă la îndemână. Iată un ghid pas cu pas al procesului:

Cu ajutorul markerului, împarți burtica în patru părți egale. Acum urmărește capul copilului. După ce îl simți, stabilește unde se află mâinile. Acum, simte bătăile inimii. S-ar putea să nu poți face asta singură pentru ca ai nevoie de un stetoscop. Cere ajutorul medicului. După ce găsești unde bate inima bebelusului cel mai mare, marchează pe burtică.

Caută apoi fesele bebelușului, care, prin palmare, s-ar putea simți rotunde precum capul. Ar trebui să fie aproape de locul în care simți cel mai mult loviturile. Joacă-te un pic masand burtica pentru a crea o paralelă cu poziția copilului.

Până la sfârșitul procesului, ai desenat întregul bebeluș pe burtică conform poziției sale din interior. Dacă ești o fire artistică, poți picta burtica.