Secrete culinare: cum să pregătești cel mai gustos și pufos orez

Secrete culinare: cum să pregătești cel mai gustos și pufos orez

-
//
30.10.2014

Pentru prepararea unui orez pufos și delicios este foarte important, să fie spălat bine.

Secrete culinare: cum să pregătești cel mai gustos și pufos orez

În dependență de soiul orezului, acesta trebuie spălat în apă rece sau caldă, până când apa nu va fi limpede, iar uneori orezul trebuie ținut în apă câteva minute sau chiar ore.

  • Orezul bob trebuie lăsat în apă caldă pentru 10 minute, după care spălat în apă rece.
  • Orezul lung și oval se spală bine sub apă rece, se toarnă peste el apă clocotită și iarăși se spală sub apă rece.
  • Orezul subțire și mărunt trebuie lăsat în apă pentru câteva ore. După care se spăla sub apă rece, până când apa nu va deveni limpede.