mamaplus

Iarnă în aprilie. A nins în mai multe țări din Europa

-
//
08.04.2019

Mai multe state, printre care Italia, Franța, Elveţia şi Suedia se confruntă cu ninsori abundente la început de aprilie. În Spania, peste 50 de automobile au fost implicate într-un accident din cauza zăpezii. 35 de oameni au fost răniţi, dintre care o persoană este în stare gravă.

mamaplus

În nordul Italiei stratul de zăpadă are grosimea de un metru, iar în restul țării plouă și este vânt puternic. În regiunea Lombardiei, autospecialele pentru deszăpezire lucrează încontinuu pentru a curăţa drumurile.

Şi în estul Franței s-a așternut din nou zăpada. În localitatea Gerardmer trebuia să înceapă sărbătoarea narciselor, dar florile au fost acoperite de omăt. Organizatorii încă mai speră că evenimentul va avea loc, transmite publika.md

În Elveția, ninsorile abundente au dat traficul peste cap. Deşi au fost depozitate până iarna viitoare, utilajele de deszăpezire au reapărut pe şosele. S-au creat blocaje din cauză că a fost închisă intrarea în Tunelul Gotthard. 

Mai multe zboruri către aeroportul din Geneva au fost anulate. În Suedia, într-o staţiune montană, stratul de zăpadă a ajuns la patru metri. Oamenii s-au trezit pur și simplu cu zăpada cât casa. S-a întâmplat din cauza ninsorilor puternice şi a vântului.