Un Complex sportiv a fost deschis la Şerpeni, Anenii Noi

Un Complex sportiv a fost deschis la Şerpeni, Anenii Noi

-
//
10.10.2018

Un Complex sportiv modern a fost inaugurat recent în satul Şerpeni, raionul Anenii Noi. Edificiul are capacitatea să găzduiască competiții regionale și a fost construit cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul unui proiect, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Un Complex sportiv a fost deschis la Şerpeni, Anenii Noi

La Șerpeni, un sat cu peste 3,5 mii de locuitori, activează mai multe secţii sportive - de fotbal, volei, baschet, atletică ușoară și lupte libere. Pînă nu demult, în lipsa unui spațiu specializat, echipele își făceau rînd la sala de sport a școlii. Acum, datorită finanțării europene de peste 180.000 de euro, satul dispune de un complex ce poate găzdui și competiții regionale.

„Complexul sportiv e un vis devenit realitate. Iernile trecute făceam exercițiile de încălzire cu lopata în mînă, cînd curățam stadionul de zăpadă. Pe vreme ploioasă era și mai greu”, a povestit Vladimir Dogot, profesor de educație fizică din Şerpeni.

„Comunitățile rurale de pe ambele maluri ale Nistrului se confruntă cu aceleași provocări, inclusiv de a asigura atractivitatea zonelor periferice. Acest complex sportiv va răspunde mai multor necesităţi, iar oamenii din sate trebuie să simtă aceleași schimbări ca și în zonele urbane. Uniunea Europeană va continua să sprijine modernizarea infrastructurii socio-economice", a declarat Marco Gemmer, şef de secţie în cadrul Delegației UE în Republica Moldova.

La rîndul său,  Dafina Gercheva, coordonator rezident ONU și reprezentant permanent PNUD în Republica Moldova, a subliniat că „acesta este un proiect care cîștigă inimile și mințile oamenilor, construind punți de încredere și stabilind platforme pentru consolidarea relațiilor de cooperare între ambele maluri ale Nistrului”.

Complexul sportiv din Șerpeni este unul dintre cele peste 80 de obiecte de infrastructură, renovate prin intermediul Programului finanțat de UE „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” şi implementat de PNUD Moldova. Acesta contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru prin implicarea liderilor locali, reprezentanților mediului de afaceri și ai societății civile în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirii infrastructurii sociale.

Astfel, la complexul din Şerpeni se vor putea antrena şi sportivi din stînga Nistrului. „Asistăm la edificarea unui nou „pod al încrederii” între ambele maluri”, a remarcat Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru reintegrare.

Sursa: noi.md