mamaplus.md

5 februarie 2019 - Anul Nou Chinezesc. Vezi ce tradiții și superstiții există în jurul acestei sărbători!

-
//
05.02.2019

Anul Nou Chinezesc – Anul Porcului de Pământ – începe pe 5 februarie 2019 și în jurul acestei sărbători importante sunt o mulțime de tradiții și superstiții, care s-au păstrat de multe secole. Calendarul chinezesc ţine seama de ciclurile Lunii, iar Anul Nou chinezesc nu are o dată fixă, dar acesta cade întotdeauna în perioada dintre 21 ianuarie – 19 februarie, la a doua Lună nouă după solstiţiul de iarnă.

mamaplus.md

Odată cu încheierea zilei de 4 februarie 2019 ia sfârșit și Anul Câinelui de Pământ, iar omenirea intră în Anul Porcului de Pământ, acesta fiind considerat de astrologii chinezi o perioadă bună pentru a face bani şi pentru a investi. În plus, mai spun specialiștii, noul an chinezesc va fi unul al bucuriei, al prieteniei şi iubirii pentru toate semnele zodiacului, pentru că porcul atrage succesul în toate aspectele vieţii.

În rândurile de mai jos, veți descoperi câteva dintre tradițiile Noului An Chinezesc, pentru a atrage prosperitatea pe toate planurile.

– curăţenia: fiecare colţ al casei trebuie curăţat de praful care s-a acumulat de-a lungul anului trecut. În casă nu trebuie să mai existe energia anului de Câine, ci trebuie să pregătim casa pentru anul de Mistreţ. Atenție! Acest proces vă ajută să scăpaţi de energii nebenefice, dar și de ghinioane.

– mutaţi mobila sau diverse obiecte din casă: aceasta este o metodă foarte eficientă pentru a face energia „să se mişte” prin casă, astfel deblocându-se. Specialista Lillian Too recomandă acest truc chiar şi în grădină sau pe balconul apartamentului/terasa casei. De altfel, acesta este cel mai simplu şi eficient truc Feng Shui pentru deblocarea energiilor şi dobândirea prosperităţii, mai ales în apropierea Anului Nou Chinezesc.

– Purificarea energetică a casei: la noi se face acest lucru prin arderea de tămâie şi stropirea cu apă sfinţită, însă, în țările din Asia se foloseşte arderea de beţişoare de santal, umplerea unor boluri cu apă de şofran, dar şi clopotul tibean. Specialiștii mai recomandă ca în timpul acesta să se rostească rugăciuni sau mantre, care vor schimba vibraţia energetică a casei voastre, în bine. Lillian Too vă sfătuiește ca atunci când faceţi curăţirea energetică a casei să vă plimbaţi în fiecare cameră de 7 ori în sensul acelor de ceasornic şi să recitaţi mantra: „NAMA SARVA TATHAGATA AVALOKITE OM SAMBHARA SAMBHARA HUM”, potrivit amdaebak.ro.

– 8 portocale:  este obiceiul de a rostogoli 8 portocale pe pardoseala holului sau a livingului vostru chiar în ajunul Anului Nou. Dacă se poate, lăsaţi un copil mic (de preferat să fie băiat) să se joace cu ele şi apoi le aşezaţi într-un bol pe care îl puneţi în centrul fizic al casei unde se vor păstra timp de 15 zile. În cazul în care una dintre portocale se strică, aceasta trebuie înlocuită imediat cu alta; în bol trebuie să fie în permanenţă 8 portocale.

– activaţi CENTRUL casei: amplasaţi o plantă cu fructe (portocale sau lămâi), lumini, o reprezentare a apei, un cristal galben dar şi un obiect de metal. Toate aceste lucruri aparţin celor 5 elemente, iar acestea în combinaţie cu steaua anuală 8, nu fac decât să aducă prosperitate pentru întreaga familie care locuieşte în acel spaţiu.

– vasele sparte sau ciobite: aruncaţi toate vasele sparte sau ciobite, în special cele din care mâncaţi zilnic. Înlocuiţi aceste vase, pahare, tacâmuri deteriorate şi înlocuiţi-le cu unele noi. Specialiștii spun că dacă mâncaţi sau beţi din aceste vase nu faceţi decât să atrageţi pierderi financiare şi ghinioane şi reprezintă un Feng Shui negativ pentru Noul An. De asemenea, vă poate afecta pe plan profesional, mai ales în ascensiunea în carieră. Este de bun augur să mâncaţi şi să beţi din vase noi pentru a atrage prosperitatea şi norocul

– „Tray of Togetherness”: este o tavă umplută cu 8 tipuri de gustări. Noi am pus: nuci pecan, alune de pădure, castane, migdale, sâmbure de piersică, prune, caise, nuci +mici ingoturi, dar se mai pot pune şi dulciuri. Toate acestea simbolizează abundenţă şi prosperitate. Puteţi servi invitaţii sau chiar să dăruiţi o astfel de tavă (farfurie). Pe lângă acestea puteţi pune portocale şi pomelo pentru atragerea bogăţiei şi rodii pentru fertilitate.

Conform tradiţiei, petrecerea de Anul Nou Chinezesc are loc timp de 15 zile la rând, atât cât durează un ciclu lunar, de la Luna nouă la Luna plină. Fiecare dintre cele 15 zile de sărbătoare este dedicată unor anumite activităţi sociale şi familiale. După Anul Porcului de Pământ urmează cel al Şobolanului de Metal.

Sursa