Ajută o tânără mămică, grav rănită în urma unui accident rutier

Ajută o tânără mămică, grav rănită în urma unui accident rutier

-
//
16.02.2015

Un accident teribil le-a transformat viața într-un coșmar. În loc să se bucure de venirea pe lume a primului lor copil, soții Șeremietev trec prin momente cumplite. Svetlana (26 de ani), însărcinată în luna a noua, a ajuns la spital cu multiple fracturi ale bazinului, precum și fractură de femur la ambele picioare, după ce maşina în care se afla împreună cu soţul ei a intrat pe contrasens și a lovit în plin o autoutilitară. Medicii din Edineț s-au luptat ore în șir pentru salvarea mamei și a copilașului aflat în pântece.

Ajută o tânără mămică, grav rănită în urma unui accident rutier

Soții Șeremietev se întorceau de la Edineț când, la o cotitură, mașina a derapat și a intrat pe contrasens, oprindu-se în lopata unui tractor care deszăpezea drumul. Dusă de urgență la Spitalul raional Edineț, rănita a născut prin cezariană o fetiță. Din păcate, micuța Lavinia a avut și ea de suferit. Lovitura i-a provocat fractura cutiei craniene în zona parietală și un hematom, motiv pentru care, imediat după naștere, fetița a fost transportată la Chișinău pentru îngrijiri speciale.

La rândul său, tânăra mamă a fost operată și ea la Edineț, iar peste două săptămâni de la accident – transferată la Spitalul de Urgență din Chișinău, unde a mai fost supusă altor două operații complicate.

Din fericire, fetița se recuperează rapid, iar medicii dau asigurări că va fi bine. Zilele acestea ea a fost externată.

Mama sa, însă, în loc să-și țină micuța la sân, va sta o bună perioadă de timp în spital. Medicii susțin că tânăra mamă va avea nevoie de cel puțin un an pentru a se reabilita. “Medicii ne-au spus că fetița noastră va fi sub supraveghere, trebuie să așteptăm să se prindă osul. Hematomul deja se reabsoarbe în țesut. În ceea ce o privește pe soția mea, sunt șanse de reabilitare, doar că va dura ceva timp. Medicii spun că depinde de organismul ei cât de rapid se va reface”, ne-a declarat Ion Șeremietev, soțul femeii rănite, precizând că momentan fetița lor este îngrijită de bunică.

Ajută o tânără mămică, grav rănită în urma unui accident rutier

Stim că vremurile sunt grele și noi suntem din ce în ce mai săraci. Totuși, orice ajutor ce îi poate fi oferit familiei Șeremietev este mai mult decât binevenit. Indiferent că vorbim despre bani, scutece sau lapte praf (NAN Comfort) pentru micuță. Cei care vor să ajute această familie, pot să sune la numărul de telefon al lui Ion Șeremietev: 069 996 331 sau pot face donaţii în contul:

IBAN:MD88AG000000022592471146 (dolari)

IBAN:MD72AG000000022592471143 (euro)

22592471161 (lei)

BC „Moldova Agroindbank” SA

Sursa