mamaplus

Bărbații ar trebui să doarmă separat de neveste timp de 3 zile, dacă acestea sunt „neascultătoare”. Sfatul unui ministru stârnește controverse

-
//
17.02.2022

Scandal în Malaezia. Ministrul ajunct pentru femei, familie și dezvoltare locală a stârnit controverse după ce a declarat că bărbații ar trebui să doarmă separat de neveste timp de trei zile, în cazul în care acestea sunt "neascultătoare". Mai mult, dacă metoda nu funcționează, oficialul de sex feminin Siti Zailah Mohd Yusoff le-a recomandat bărbaților să-și lovească "ușor" partenerele de viață.

Ministrul adjunct din Malaezia a dat aceste sfaturi în cazul în care femeile sunt "nesupuse" sau "neascultătoare". Potrivit Daily Mail, Siti Zailah Mohd Yusoff a fost acuzată de normalizarea violenței domestice prin încurajarea bărbaților de a-și lovi soțiile pentru a dovedi cât de stricți sunt și cât de mult își doresc să le schimbe. 

Într-un videoclip de două minute postat pe Instagram și denumit "Sfaturi pentru Mame", ministrul adjunct le-a recomandat bărbaților să-și disciplineze partenerele de viață prin discuții, în primă fază. Dacă acestea nu duc la o concluzie clară, dormitul separat timp de trei zile ar fi următorul pas. În cele din urmă, bărbații sunt sfătuiți să folosească atingerea fizică, prin lovire ușoară. 

Mai mult, Siti Zailah Mohd Yusoff le-a îndemnat pe femei să vorbească doar atunci când au permisiunea, pentru a-și câștiga partenerii. 

„Vorbiți cu soții doar când sunt calmi, au terminat de mâncat, s-au rugat și sunt relaxați. Când vrei să vorbești, ceri permisiunea.” a spus ea. 

O coaliție care promovează drepturile femeilor, denumit Grupul de Acțiune Comun pentru Egalitatea de Gen, i-a cerut demisia din funcția de ministru adjunct.