Bătaie într-un liceu din Capitală. Cum s-a răzbunat o mamă pe o elevă care i-a lovit copilul

Bătaie într-un liceu din Capitală. Cum s-a răzbunat o mamă pe o elevă care i-a lovit copilul

-
//
08.05.2015

Bătaie într-un liceu din Capitală. Un elev din clasa întâi a fost spitalizat, ieri, cu traumatism cranio-cerebral după ce a fost lovit de o elevă din clasa a opta. În scurt timp, minora a fost maltratată de mama băiatului şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.  

Bătaie într-un liceu din Capitală. Cum s-a răzbunat o mamă pe o elevă care i-a lovit copilul

Profesorii spun că scandalul a fost provocat de băiat. Acesta şi-ar fi lovit un coleg care a chemat-o în ajutor pe sora mai mare.

Potrivit administraţiei liceului, băiatul a înjurat-o pe sora mai mare a colegului său după care a îmbrâncit-o. Revoltată, aceasta i-a dat o palmă peste obraz. Totuşi profesorii neagă faptul că eleva l-ar fi maltratat fizic pe minor.

După incident, la liceu a venit mama băiatului din clasa întâi. Profesorii spun că femeia a lovit-o pe elevă şi că a fost nevoie de intervenţia mai multor poliţişti pentru a o linişti.

Minorul a fost internat la Spitalul "Valentin Ignatenco", iar medicii spun că acesta avea cefalee şi greţuri şi l-au diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral.

"Pacientul e într-o stare stabilă. Starea generală relativ satisfăcătoare. Teoretic, ce lovititură poate provoca aşa o traumă? E suficient să scuturi capul deoarece creierul după consistenţa sa este gelatinos şi când se scutură în cutia craniană se loveşte de partea osoasă şi provoacă comoţie", a spus neurochirurgul de la Spitalul pentru Copii "Valentin Ignatenco", Anatol Crihan. 

Administraţia instituţiei consideră că de vină este băiatul şi afirmă că totul este o farsă:

"Noi aseară am discutat aici, trei ore. Baiatul nu manifesta niciun simptom, el nu se plângea pe nimic, el zâmbea. Înţelegeţi, e un fel de show al romilor".

Cazul este investigat de poliţie.

"Părinţii minorilor vor fi citaţi să se prezinte la sector pentru explicaţii şi nu este exclus că ambii vor fi sancţionaţi pentru neîndeplinirea obligaţiilor părinteşti şi respectiv educarea acestora", a declarat ofiţerul de presă la Direcţia Poliţie, Adrian Jovmir. 

În asemenea cazuri, legea prevede amenzi în sumă de 400 de lei.

Sursa