mamaplus

Bebeluș de 1 kg, născut la o maternitate din Chișinău

-
//
16.04.2024

Ana este o tânără mamă, care a născut un bebeluș de 1045 g. Nașterea a avut loc la spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Capitală, iar azi Ana a decis să își povestească istoria.

mamaplus

,,Am devenit mamă la 23 de ani, e primul copil, mulțumesc medicilor, sunt incredibil de recunoscătoare. Pe 1 februarie 2024, am devenit mama unui băiețel, pe nume Maxim, care s-a născut la 29 de săptămâni de sarcină, cu o greutate de 1045 g și înălțimea de 39 cm. Prima lună de viață și-a petrecut-o în secţia ,,Reanimare şi Terapie intensivă a Nou-născuţilor nr. 2”, sub supravegherea medicilor neonatologi-reanimatologi, care au monitorizat zi și noapte starea de sănătate a bebelușului meu. În această lună m-am străduit să îmi păstrez calmul și chiar spuneam în privința fiului meu că ,,Maxim are mai multe mame”, deoarece fiecare medic și asistentă medicală din secție s-au comportat cu micuțul meu ca un propriu copil al lor. Din păcate, era atât de micuț și firav, încât nu am putut să îl țin în brațe și să simt pe deplin sentimentul matern după naștere. Dar, după ceva timp, l-am lipit de pieptul meu și i-am transmis căldura mea.

După o lună, bebelușul meu a fost transferat în secția ,,Îngrijire și Recuperare a Nou-născuților prematuri”, unde deja ne-am putut reuni și rămâne aproape. Cu răbdare și speranță, am învățat multe în acest departament, am petrecut peste o lună aici. Am 23 de ani, este prima mea sarcină și primul meu copil. Toți cei care activează în această secție mi-au explicat detaliat ce este necesar pentru îngrijirea bebelușului, chiar și cum ar trebui să schimb corect un scutec.

În această perioadă, Maxim și-a dublat greutatea, respiră singur și nu mai are nevoie de sondă de hrănire. Sunt incredibil de recunoscătoare fiecărui cadru medical pentru ceea ce a devenit copilașul meu acum, pentru efort și grija la fiecare pas”.

Scrisoarea Anei a fost făcută publică de administrația spitalului ,,Gheorghe Paladi”.