Bulevardul Dacia – cea mai periculoasă stradă din capitală

Bulevardul Dacia – cea mai periculoasă stradă din capitală

-
//
11.02.2015

Bulevardul Dacia este cel mai periculos drum din capitala. De la inceputul anului, pe aceasta strada s-au produs peste 40 de accidente. Aproape 80 la suat din numarul tragediilor de pe soselele din tara au avut loc din vina soferilor, care in cea mai mare parte, nu respecta limita de viteza. Datele au fost prezentate astazi de seful Inspectoratului National de Patrulare cu ocazie Zilei Sigurantei Rutiere.

Bulevardul Dacia – cea mai periculoasă stradă din capitală

Irina GHERASIM, REPORTER PRO TV: „In topul celor mai periculoase strazi din capitala este bulevardul Dacia. De la inceputul anului in accidentele rutiere care au avut loc pe acest drum au murit 4 oameni iar 58 au fost raniti. Potrivit politir pe aceasta artera, in fiecare saptamana are loc cel putin un accident.”

In clasamentul celor mai periculoase strazi din capitala urmeaza bulevardul Stefan cel Mare unde au avut loc 28 de accidente. Pe locul trei este strada Calea Iesilor unde de la inceputul anului au murit 2 oameni, iar alti 34 au fost raniti in accidente.

“La culoarea verde a semaforului pentru pietoni trec şi maşinile. Oamenii trebuie să treacă printre maşini. Nicio regulă. Iată sînt acolo camere de supraveghere şi nu ştiu pentru ce sînt.”

Potrivit politiei pe aceste sectoare de drum se produc multe accidente din cauza ca nu in toate intersectiile sînt semafoare.

Astfel, capitala este lider la capitolul accidentelor rutiere. De la inceputul anului, in Chisinau au fost inregistrate peste 700 de accidente. Cifra nu este nici pe departe optimista, tinand cont ca reprezinta jumatate din numarul total de accidente inregistrate in Moldova. De la inceputul anului, in tragedii rutiere au murit 213 oameni, 10 dinre care erau copii. Alte peste 2300 de persoane au ramas cu sechele pentru toata viata. Cel mai grav accident a fost inregistrat in luna ianuarie la Vatra. Atunci doua automobile s-au ciocnit violent iar 7 oameni printre care si 2 copii au murit.

Marin MAXIAN, SEF INP: “Vorbeste despre cauzele accidentelor”.

Politia afirma ca nici operatiunile desfasurate si nici sutele de mii de amenzi aplicate nu responsabilizeaza soferii.

Marin MAXIAN, SEF INP: “Nici cele 275.763 de amenzi aplicate nu au contribuit la ridicarea nivelului de educatie a participantilor in trafic. Asta a dus la faptul ca au fost ridicate 255 de carnete”.

Pe langa statistici, Inspectoratul National de Patrulare a dat startul saptamanii sigurantei rutiere. Oamenii legii vor desfasura mai multe operatiuni de prevenire a tragediilor pe sosele.

Sursa