mamaplus

Caz inedit în R. Moldova: Mama și fiica au nevoie de transplant de inimă

-
//
25.09.2023

Natalia Răilean, originară din Municipiul Bălți, se află în mijlocul unei povești pline de speranță și duce o luptă dublă pentru viață, pentru ea însăși și pentru fiica ei, Anghelina.

mamaplus

Povestea ei este despre curaj, dragoste necondiționată și dorința de a trăi, în ciuda obstacolelor greu de înfruntat. Cazul lor este unul destul de rar. Și mama, și fiica suferă de aceeași maladie, cardiomiopatie dilatantă. Ambele au nevoie de transplant de inimă, transmite sanatateinfo.md.

Din păcate, asemenea intervenții în R. Moldova, în acest moment, nu sunt realizate.

Timp de 15 ani Natalia a luptat pentru visul de a deveni mamă, iar după patru încercări de fertilizare in vitro, a cincea a fost cea norocoasă. Vestea că va avea gemeni a adus bucurie în viața ei și a soțului ei.

Adevărata încercare însă abia începea

Copiii aveau patru luni când Natalia a observat diferența. „Ei erau alături și am observat că în timp ce la băiat respirația era normală și uniformă, la fetiță respirația era mai deasă”.

La Bălți medicii au încercat să-i liniștească, spunându-le că fetița are o gaură în inimă care nu se închide, dar că nu este nimic grav. Totuși, au fost trimiși la Chișinău pentru investigații mai amănunțite. Ajunși la Institutul Mamei și Copilului. În doar 30 de minute, un consiliu medical s-a întrunit pentru a discuta cazul fetiței, iar Natalia a simțit că ceva nu este în regulă.

Citește articolul integral pe sanatateinfo.md.