mamaplus

Caz la un liceu din Chișinău: O bucată de tencuială dintr-o sală de clasă a căzut peste o elevă

-
//
18.10.2022

Caz fără precedent, la un liceu din capitală. O bucată de tencuială dintr-o sală de clasă a căzut, ieri, peste o elevă, chiar în timpul orelor. Directoarea instituției de învățământ consideră că de vină ar fi ploile puternice din august, atunci când acoperișul școlii a fost deteriorat, iar podul s-a umezit. Totodată, ea a precizat că eleva implicată în incident a trecut controlul medical și se simte bine, informează tv8.md

Elevii din clasa a 7-a de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” erau la lecția de fizică, atunci când o bucată de tencuială s-a desprins de tavan și a căzut peste o bancă, în care se afla o elevă. Imediat, la fața locului a fost chemată o ambulanță, care a examinat starea fetei:

„Copilul este bine. A fost la medic, consultat. Nu are comoție cerebrală, nimic. Mai mult s-a speriat ca și noi toți”.

Inițial, însă, directoarea liceului Valentina Olaru a refuzat să discute cu echipa TV8, motivând că a dat deja două interviuri pentru alte televiziuni. Totuși, mai apoi și-a schimbat părerea și ne-a oferit câteva detalii. 

„Tot podul de la etajul trei a avut de suferit în urma ploilor și inundațiilor din august. Pentru că a fost luat acoperișul și a plouat în interior. A fost umed și nu am avut temperaturi ridicate ca să se usuce”.

Potrivit directoarei, pentru reparația capitală a acoperișului este nevoie de aproximativ 3 milioane de lei. Din tot necesarul, în septembrie, Direcția Educație a alocat în acest scop doar 800 de mii de lei. Prea puțin pentru a reabilita partea deteriorată a acoperișului. 

Potrivit Valentinei Olaru, municipalitatea urmează să mai aloce o sumă, iar lucrările de reabilitare a acoperișului instituției ar putea începe în curând.