mamaplus

Ce spune Buzu despre ajutorul de 20.000 de lei la nașterea copilului

-
//
16.04.2024

Fără ajutorul partenerilor externi, nivelul populaţiei social-vulnerabile din Republica Moldova ar fi mult mai mare decât este acum.

mamaplus

Declarația aparține ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, care a menționat în cadrul unei emisiuni televizate că, datorită sprijinului financiar din străinătate, Guvernul a putut să susţină categoriile de populaţie cu venituri mici în perioada rece, transmite Infotag.md.

Referindu-se la procesele actuale din Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Buzu a recunoscut că nu este complet mulţumit de modul în care se desfăşoară gestionarea tuturor proceselor, inclusiv a subiectului compensaţiilor financiare pentru populaţie.

Potrivit lui, digitalizarea tuturor datelor personale este de mare ajutor în acest sens, ceea ce a simplificat şi accelerat multe procese în minister.

„Datorită fluxului de documente electronice, în 2024, părinţii vor începe pentru prima dată în Moldova să primească ajutor pentru naşterea copilului în valoare de 20.000 de lei fără a fi nevoie, aşa cum a fost până acum, de depunerea unei cereri şi de furnizarea de documente pentru a-l primi. Toate aceste documente sunt în format electronic la dispoziţia structurilor de stat”, a declarat Buzu.