Climatolog: Luna mai 2016 a fost cea mai călduroasă din ultimul secol

Climatolog: Luna mai 2016 a fost cea mai călduroasă din ultimul secol

-
//
21.06.2016

Luna mai a anului curent a fost cea mai călduroasă din ultimul secol, la nivel global, iar vara aceasta promite să fie, de asemenea, cea mai călduroasă din ultimii ani, potrivit datelor climatologice la nivel planetar, a explicat climatologul Roxana Bojariu.

Climatolog: Luna mai 2016 a fost cea mai călduroasă din ultimul secol

Climatologii au înregistrat cele mai mari temperaturi ale lunii mai din ultimul secol, iar vara aceasta ar putea fi cea mai călduroasă din ultimii o sută de ani din cauza încălzirii globale, spun specialiştii.

Climatologul Roxana Bojariu a explicat că cea mai călduroasă lună mai „înseamnă cu 0,8 grade Celsius peste media secolului 20, sau cu 0,9% Celsius peste media intervalului 1951 - 1980”.

Ea a explicat în continuare că recordul precedent a fost luna mai din 2015. „Recordurile acestea se aglomerează în ultima vreme.

Este un alt semn al încălzirii globale, gîndiţi-vă că 2015 a fost cel mai călduros an per total şi a bătut recordul detronînd anul 2014, iar acum 2016 mai mult ca sigur va bate recordul anului 2015 pentru că începînd din ianuarie, în fiecare lună s-a doborît recordul lunii, dar nu oricum ci cu o diferenţă foarte mare, practic au fost şi diferenţe de peste un grad faţă de media secolului XX”, a mai spus climatologul.

Sursa