Copilul Anastasiei Cecati şi a lui Alexei Mitachi, în stare de șoc la spital

Copilul Anastasiei Cecati şi a lui Alexei Mitachi, în stare de șoc la spital

-
//
23.02.2018

Noi detalii în cazul Anastasiei Cecati şi a soţului ei, Alexei Mitachi. În ziua când cei doi au decedat, poliţia a găsit plângând copilul acestora de numai 20 de zile. Medicul Spitalului Nr1. din Chişinău, Iurie Dondiuc susţine că starea de sănătate a nou-născutului este stabilă. 

Copilul Anastasiei Cecati şi a lui Alexei Mitachi, în stare de șoc la spital

"Micuţa a fost transportată în spitalul nostru de către organele abilitate care au găsit nou-născutul la locul tragediei. A fost internată în cadrul secţiei şi a fost examinată. S-a constatat că copilul avea 20 de zile şi este sănătos. Concomitent s-a solicitat implicarea specialiştilor de la Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului şi a fost emisă o decizie de transfer a nou-născutului în centrul de plasament şi reabilitare pentru copii de vârstă fragedă, până la luarea unei hotărâri despre tutela acestui copil. Pe parcurs au apărut unele mici probleme privind trecerea de la alimentaţia naturală la cea artificială, micuţa va mai fi ţinută în plasament până va depăşi perioada de adaptare", a spus Iurie Dondiuc, directorul Spitalului Nr 1 din Chişinău.

Fiind întrebat dacă există riscul ca nou-născutul să fi trecut printr-o stare de şoc, medicul de la Spitalului Nr. 1 a confirmat acest lucru. 

"Există un şoc desigur, micuţa are nevoie de mamă, de căldura maternă şi de alimentaţie respectivă. Copilul acum se află într-un şoc, iar noi trebuie să facem toto posibilul ca copilul să treacă este acestă perioadă. La copil are acces bunica, mama femeii decedate care împreună cu personalul secţiei îngrijesc nou-născutul", a mai spus Iurie Dondiuc.

Ipoteza că Alexei Mitachi şi-ar fi sunat naşul ca să aibă grijă de copil a fost confirmată de medic, însă organele competente vor decide cui îi va reveni tutela asupra nou-născutului. 

"Noi posedăm această informaţie. Au fost şi naşii care sunt într-o stare de stres. Acum, conform legislaţiei Republicii Molodva şi a actelor normative în vigoare, tutela asupra acestui copil îi revine statului, dar organele competente vor decide în cel mai scurt timp cui îi va reveni tutela asupra micuţei, desigur că în primul rând sunt bunicii, mama Anastasiei", a spus, Iurie Dondiuc, directorul Spitalului Nr.1 din Chişinău. 

Sursa: publika.md