mamaplus

Elevii și profesorii care participă la olimpiade și obțin performanțe vor beneficia de premii

-
//
13.12.2023

Elevii din Moldova și profesorii lor, care participă la olimpiade și obțin performanțe, vor beneficia de premii bănești. Decizia a fost votată de către Cabinetul de miniștri.

mamaplus

Astfel, la etapa locală a olimpiadelor și concursurilor, premiile se acordă din fondurile disponibile ale instituției de învățământ. Valoarea lor va fi cuprinsă între 30 și 200 de lei, în funcție de locul ocupat, transmite realitatea.md.

În cazul etapei raionale, municipale și zonale a olimpiadelor și concursurilor, premiile bănești se vor acorda din fondurile disponibile ale administrației locale de specialitate în domeniul învățământului sau de instituțiile de învățământ profesional tehnic. Sumele vor fi cuprinse între 50 și 300 de lei.

La etapa republicană a olimpiadelor și concursurilor, premiile se acordă de către Ministerul Educației. Suma lor va oscila între 800 și 2.000 de lei, în funcție de locul ocupat.

În cadrul concursurilor și olimpiadelor internaționale, desfășurate la nivel regional sau european, premiile vor varia între 5.000 și 25.000 de lei, iar pentru locuri și mențiuni la olimpiade mondiale se vor oferi între 10.000 și 50.000 de lei.

„Pentru performanțele elevilor obținute la etapele locale, raionale/municipale, zonale, republicane a competițiilor individuale, premiul se acordă profesorului care învață elevul la disciplina de concurs în instituția în care elevul își face studiile.

Pentru performanțele elevilor obținute la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale la nivel individual, premiile se acordă profesorilor recomandați de președintele Consiliului olimpic republican la disciplina de concurs, responsabil de selectarea și pregătirea loturilor olimpice naționale.

Pentru performanțele elevilor obținute la competițiile pe echipe, coordonatorul echipei primește un premiu în corespundere cu valoarea corespunzătoare indicată”, se arată în proiectul aprobat.