mamaplus

Iana, fetița ucraineană de 12 ani care și-a pierdut picioarele în atacul de la Kramatorsk, a alergat 5 kilometri la maratonul de la Boston

-
//
15.04.2024

Iana Stepanenko, fetița de 12 ani, care și-a pierdut ambele picioare în atacul rusesc cu rachete de la Kramatorsk, a parcurs, pe 13 aprilie, distanța de 5 kilometri pe proteze în cadrul Maratonului de la Boston, transmite Centrul de Reabilitare Unbroken Ukraine.

mamaplus

„A partiticipat la maratonul de la Boston și a arătat lumii că Ucraina este indestructibilă!”, a transmis Centrul, care a difuzat poze cu Iana Stepaneko în timpul cursei.

Fetița s-a alăturat competiției cu un scop caritabil: să strângă fonduri pentru o proteză sportivă pentru soldatul grav rănit Oleksandr Riasnî, care și-a pierdut un membru în luptele cu rușii: „Vreau să poată alerga și el ca mine!”.

„Fata de oțel” zâmbește cu dragoste

„Această fată de oțel, Iana Stepanenko, care și-a pierdut ambele picioare în timpul unui atac cu rachete, a alergat cei 5 kilometri ai cursei din cadrul Maratonului de la Boston cu zâmbet și dragoste”, a scris, pe Facebook, Irina Kușakevici, o altă participantă, conform Libertatea.

mamaplus

Maratonul din Boston este considerat unul dintre cele mai prestigioase din lume și se desfășoară începând din 1897. Cursa-regină, de 42,195 de kilometri, are loc luni, 15 aprilie.

Pe 8 aprilie 2022, 61 de oameni au fost uciși și peste 120 au fost răniți, după atacul rusesc cu rachete din gara de la Kramatorsk, unde multe persoane așteptau să fie evacuate.

Iana, grav rănită, a fost tratată în Ucraina, apoi a mers la San Diego, California, pentru tratament și protezare. Ea a rămas acolo împreună cu familia ei timp de nouă luni. În familia Stepanenko, doar fratele geamăn al Ianei a scăpat teafăr. Mama lor și-a pierdut și ea un picior. Copiii împlinesc mâine 13 ani!