mamaplus

La un spital, 20 de pacienţi au murit în 4 zile. Un asistent spune că din cauza unui medicament

-
//
11.04.2024

Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti, după moartea în condiții suspecte a 20 de pacienți.  

mamaplus

Sunt acuzaţii potrivit cărora 20 de pacienţi ar fi murit din cauza administrării necorespunzătoare a unui medicament.

„În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuţilor sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătăţii a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că, totodată, joi, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informaţii provenite de la un asistent medical, că, în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 20 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament.

„Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secţii care să verifice aspectele sesizate. De asemenea, şi Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii se va implica în verificarea acestor acuzaţii grave legate de siguranţa pacienţilor. Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate şi altor instituţii abilitate”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

sursa