mamaplus

Liceul din Văsieni intră în grevă după ce autoritățile au decis să desființeze clasele a X-a

-
//
26.09.2023

Administrația Liceul teoretic „Dimitrie Cantemir” din satul Văsieni, raionul Ialoveni a anunțat că intră în grevă generală, după ce autoritățile raionale au decis să desființeze clasele a X-a și să îi trimită pe elevi să studieze în satul vecin, la Ruseștii Noi.

mamaplus

Începând cu ziua de marți, 26 septembrie 2023 instituția își suspendă procesul educațional, transmite Știri.md.

Datorită faptului că sunt prea puțin copii, autoritățile doreau să renunțe la ideea de a forma noi clase de a X-a la Văsieni, însă totuși au înaintat inițiativa. După circa trei săptămâni de studii, oficialii și-au schimbat poziția și au decis să desființeze totuși clasele nou-formate.

În acest context, administrația școlii a anunțat grevă generală pe rețelele de socializare, fiind nemulțumită de deciziile implementate și le consideră drept ilegale.

„Astăzi, 25.09.2023, cadrele didactice și părinții elevilor înmatriculați în clasa a X-a, au făcut cunoștință cu scrisoarea emisă de către Direcția Generală Educație Ialoveni nr. 01-30/542 din 25.09.202, iar drept consecință s-a decis suspendarea procesului educațional începând cu 26.09.2023, prin grevă generală!

Considerăm ilegal ordinul Direcției Generale Educație Ialoveni nr. 137-a din 07.09.2023, prin care elevii înmatriculați în clasa a X-a au fost scoși din rețeaua școlară! Solicităm respectarea deciziei Consiliului Raional Ialoveni din 22.09.2023, care confirmă încadrarea elevilor din clasa a X-a în rețeaua școlară a anului de studii 2023-2024!”, a afirmat instituția de învățământ pe pagina de Facebook.

Directorul liceului, Nina Mihalachi susține că deciziile s-ar fi luat fără transparență. Potrivit șefei instituției, cei 21 de dascăli ai liceului sunt extrem de deranjați de situație și nu vor renunța la grevă până când clasele nu vor fi reformate.