mamaplus

Mai puține buze umflate? Peste 330 flacoane cu botox cosmetic de contrabandă – ridicate în urmare a 18 percheziții

-
//
27.04.2023

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal și cu sprijinul angajaților SFS și ANSP, au ridicat marți peste 330 flacoane cu botox cosmetic de contrabandă, în cadrul perchezițiilor în 18 locații din Chișinău și în afară, scrie tvrmoldova.md.

mamaplus

Suplimentar, oamenii legii au ridicat cinci calculatoare, documente contabile, carnete cu înscrisuri și peste de 60.000 de euro, peste 4.000 de dolari și peste 360.000 de lei. Potrivit oamenilor legii, substanța botulinică era adusă ilegal în Moldova din Ucraina de către complicii persoanelor implicate – fără declarare organului vamal și fără acte permisive, dar și și în condiții necorespunzătoare. Ulterior aceasta era transmisă și utilizată în unele clinici de frumusețe din municipiul Chișinău, cât și în alte regiuni ale țării.

Prin urmare, substanța botulinică era adusă ilegal în R. Moldova din Ucraina – fără declarare organului vamal și fără acte permisive, dar și în condiții necorespunzătoare.

Potrivit Procuraturii Generale, investigația penală continuă, iar publicul urmează să fie informat despre rezultatele acesteia.