mamaplus

MEC anunță un program-pilot de formare continuă a profesorilor

-
//
22.09.2023

Ministerul Educației și Cercetării lansează un program-pilot de formare continuă a profesorilor, a anunțat ministrul Dan Perciun în cadrul unui club de presă.

mamaplus

Potrivit ministrului, va fi un curs de formare în școală pentru întreaga comunitate. La programul-pilot vor participa 50 de școli. Vor fi 75 de ore de contact direct în instituțiile de învățământ, unde se va discuta despre reziliență emoțională, managementul conflictelor, starea de bine, arderea emoțională, lucrul cu copiii cu cerințe educaționale speciale (CES), transmite IPN.

Ministrul se așteaptă ca o bună parte din formatori să fie cu profil psihologic. Rețeaua de mentori ar trebui să fie în esență un instrument de diseminare a bunelor practici și de evaluare dacă se întâmplă aceste bune practici în fiecare instituție.

„Ministerul își propune ca la program să participe 2.500-3.000 de profesori. Pentru programul in cauza sunt prevăzuți șase milioane de lei. Dacă va merge bine, programul va fi extins pentru un număr mai mare de cadre didactice, spune Dan Perciun.