mamaplus

O elevă s-a dus la Urgențe și a cerut să i se facă un avort. Reacția ei după refuz a lăsat medicul în lacrimi

-
//
11.04.2024

O elevă de 17 ani s-a prezentat la Urgența Spitalului Județean Suceava și a cerut să i se facă un avort, iar la refuzul medicului, care i-a explicat că nu poate face asta la UPU, l-a înjurat. Doctorul a mărturisit că gestul tinerei a făcut-o să plângă.

mamaplus

O elevă de 17 ani, din clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara alături de mama ei la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și a cerut să i se facă pe loc o întrerupere de sarcină, scrie Monitorul de Suceava

Una dintre doctorițele de gardă le-a luat pe cele două deoparte și le-a explicat că la UPU nu se pot face avorturi, pentru care trebuie să meargă la un medic ginecolog, fie acolo, la spital, cu trimitere de la medicul de familie, fie la un cabinet privat.

Mama aflase că fiica este însărcinată în 11 săptămâni și pentru ele era o urgență, dar cu tact și delicatețe medicul de gardă le-a explicat că nu se poate în UPU, că întreruperea la cerere a unei sarcini în evoluție nu este o urgență medicală. Ginecologul de gardă din spital le-ar fi spus același lucru”, a povestit dr. Liviu Cîrlan, medicul-șef al UPU. 

Vorbele tinerei au lăsat-o pe doctoriță în lacrimi

Chiar dacă doctorița a dat dovadă de tact și compasiune, tânăra nu a înțeles, s-a înfuriat și a plecat de acolo aruncându-i medicului o înjurătură scurtă: ”Sunteți o nesimțită!”.

Gestul tinerei de 17 ani a făcut-o pe doctoriță să plângă. „Doctorița era în lacrimi. A zis că este pentru prima dată în viața ei când i-a spus cineva ”nesimțită”. Este incredibil, cu atât mai mult cu cât a venit din partea unei adolescente, a unei eleve de liceu”, a încheiat cu amărăciune dr. Cîrlan.