O postare pe internet a unei mame a pus pe gânduri  peste 226 de mii de internauți

O postare pe internet a unei mame a pus pe gânduri peste 226 de mii de internauți

-
//
03.05.2017

Importanța faptul de ne împărți cu alții este lecția pe care o primim încă din fragedă copilărei. Aceasta ne face să fim mai toleranți, mai buni și ne ajută să devenim niște adulți manierați, nu-i așa?

O postare pe internet a unei mame a pus pe gânduri  peste 226 de mii de internauți

Poate da, dar poate nu.

Postarea unei mame a devenit virală, după ce aceasta și-a expus propria viziune despre noțiunea de ”a împărți”. În scurt timp, textul a fopst distribuit de 226 000 ori.

”Copilul meu nu este obligat să se împartă cu al tău.

De îndată cum am ajuns în parc, Carson a fost înconjurat de cel puțin 6 băieți care îi cereau să le dea transformerul, figura Minecraft și camionul. El a fost vizibil copleșit și și-a strâns jucăriile la piept, întrucât copiii doreau să i le ia. S-a uitat la mine.

”Poți să le spui ”Nu”, Carson.”, i-am zis eu. ”Spune-le doar atât. Nu trebuie să spui nimic mai mult.”

Desigur, după ce au primit un răspuns negativ, copiii au alergat spre mine să-mi zică de faptul că Carson nu vrea să le dea jucăriile lui. Eu le-am răspuns ”El nu este obligat să se împartă cu voi. A spus nu. Dacă va dori să vă dea jucăriile lui, o va face.”

O postare pe internet a unei mame a pus pe gânduri  peste 226 de mii de internauți

Răspunsul meu a atras niște priviri dojenitoare din partea părinților. Dar iată care este chestia:

Când eu, un adult, vin în parc cu un sandwich, sunt oare obligat să-mi împart sandwich-ul cu necunoscuții din parc? Nu!

Va încerca oare, vreun adult manierat, un străin, să ajungă la sandwich-ul meu și se va supăra, oare, dacă îl voi trage de la el? Nu, din nou!

Așadar, când aruncați priviri dojenitoare, presupunând că eu și fiul meu suntem prost crescuți, gândiți-vă bine: care dintre părți este mai puțin manierată? Persoana care se împotrivește să dea 3 jucării la 6 persoane străine, sau cele 6 persoane străine care cer niște obiecte ce nu le aparțin, în pofida faptului că proprietarul lor este vădit deranjat.

Scopul nostru este de a învăța copiii cum să se comporte ca niște adulți. În timp ce știu mulți adulți care nu au fost învățați de mici să se împartă cu alții, știu și mai mulți care nu știu cum să spună ”Nu!” oamenilor, sau cum să stabilească limite, sau cum să aibă grijă de ei. Inclusiv și eu.

O postare pe internet a unei mame a pus pe gânduri  peste 226 de mii de internauți

Oricum, Carson și-a adus jucăriile pentru a le împărți cu fiica unei pritene, cu care trebuia să ne vedem în parc. El nu a vrut să se împartă cu băieții lacomi, pentru că își dorea să o suprindă pe ea cu cele trei jucării.

Data viitoare când copilul aleargă spre voi, supărat că un semen nu se împarte cu el, vă rog să vă amintiți că noi nu trăim într-o lume unde este recomandat să dăm tot ce avem, oricui, doar pentru că asta vrea un străin, iar eu nu am de gând să îmi educ copilul în ideea că așa funcționează lucrurile.   ”

Sursa: Mamaplus.MD