mamaplus

Premieră în Moldova: Va fi deschis un Centru de intervenție în tulburări de spectru autist

-
//
03.04.2024

Ieri, 2 aprilie, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, Ministerul Sănătății a anunțat despre crearea primului Centru public specializat de intervenție în tulburări de spectru autist pentru copii, care va fi funcțional începând cu data de 1 septembrie curent.

mamaplus

Potrivit Ministerului Sănătății, Centrul va activa ca subdiviziune a Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii și va fi dotat cu toate resursele necesare pentru a acorda asistență gratuită copiilor cu această afecțiune la cel mai înalt nivel, transmite Știri.md. 

„Echipe de profesioniști vor oferi evaluări și programe de intervenție personalizate, terapii comportamentale, consiliere și sprijin pentru integrarea socială și educațională, precum și servicii gratuite de consiliere psihologică adresate membrilor familiei”, se arată în mesajul emis de Ministerul Sănătății. 

În acest context, Ala Nemerenco a vizitat împreună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii, unde primesc tratament copii cu diferite patologii, inclusiv TSA.

„Ne dorim o copilărie fericită pentru copiii cu autism, integrarea lor pe deplin în viața socială, iar pentru aceasta trebuie să le oferim tot suportul nostru”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.