Secţia de Reabilitare a Institutului Mamei şi Copilului, reparată capital până în septembrie

Secţia de Reabilitare a Institutului Mamei şi Copilului, reparată capital până în septembrie

-
//
02.06.2016

Pentru prima dată de la înfiinţare, Secţia de reabilitare a Institutului Mamei şi Copilului va fi reparată capital şi dotată cu echipament medical modern.

Secţia de Reabilitare a Institutului Mamei şi Copilului, reparată capital până în septembrie

De asemenea, va fi inaugurată şi o piscină pentru micii pacienţi.

Proiectul, realizat de o companie din Turcia, va fi încheiat în luna septembrie. 

Zilnic, sute de copii din toată ţara, de la nou-născuţi până la adolescenţi, urmează cursuri în secţia de reabilitare a Institutului Mamei şi Copilului.

Aici ajung atât pacienţi cu diverse patologii, cât şi cei care au suferittraumatisme.

Secţia de reabilitare a fost înfiinţată în 1985. De atunci, au fost efectuate doar lucrări de întreţinere a clădirii, nu şi reparaţii capitale.

În cadrul secţiei urmează să fie reconstruită şi piscina pentru tratamentul copiilor. 

Autorităţile şi reprezentanţii firmei de construcţie promit că lucrările vor fi încheiate în cel mult o sută de zile. Proiectul este realizat datorită investiţiilor unei companii din Turcia. 

"Sunt sigură ca aici primiţi ajutor medical de înaltă calitate. Misiunea noastră e să facem aşa, încât atât copiii, cât şi părinţii să fie siguri de eficienţa tratamentului. Secţia de reabilitare a Institutului Mamei şi Copilului este de o mare importanţă pentru toată ţara", a spus Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

"Copiii sunt viitorul unei ţări. Eu sper că acest proiect le va fi de un mare folos", susţine Ambasadorul Turciei în Moldova, Mehmet Selim Kartal. 

În cei 30 de ani de activitate, în Secţia de reabilitare a Institutului Mamei şi Copilului au fost trataţi peste jumătate de milion de copii.

Sursa: publika.md