mamaplus

Și-a ascuns sarcina și a născut de una singură, iar apoi și-a aruncat copilul în toaleta din curtea casei. Caz șocant la Ștefan-Vodă

-
//
21.06.2023

O femeie de 36 de ani și-a tăinuit sarcina, a născut de una singură, iar apoi și-a aruncat copilul în toaleta din curtea casei. Cazul a avut loc în luna mai curent, în raionul Ștefan Vodă.

mamaplus

Solicitată de www.stiri.md, ofițerul de presă al IP Ștefan Vodă, Mariana Didenco, ne-a comunicat că, la data de 13 mai curent, poliția din Ștefan Vodă a fost sesizată de către medicii Spitalului raional precum a fost internată o femeie în stare gravă, în urma unei posibile nașteri.

Imediat polițiștii au mers la domiciliul femeii, unde, în urma cercetărilor, au depistat în toaleta din curtea casei cadavrul unui nou născut în aceeași zi. Acesta a fost îndreptat pentru efectuarea expertizei medico-legale și stabilirea cauzei exacte a survenirii decesului. 

În cadrul unui nou episod al proiectului Life Moldova, femeia povestește că a procedat astfel întrucât i-a fost frică de soțul ei. La rândul său, bărbatul, de 43 de ani, susține că nu știa că soția lui este însărcinată și că a aflat că ea a adus pe lume un copil abia când polițiștii i-au pășit pragul gospodăriei. 

„N-am știu nimic, putea să-mi spună. Câteva seri înainte de asta nu a dormit cu mine, a dormit cu fata”, spune el. 

Femeia a recunoscut că a tăinuit sarcina și a explicat ce a făcut-o să procedeze astfel. Potrivit ei, bărbatul spunea că cunoaștea că ea e însărcinată și o acuza că „umblă cu alții”.

„El categoric nu a vrut deloc alt copil. Eu într-adevăr am vrut”, spune femeia.

La medic susține că nu s-a dus pentru că s-a temut și purta haine mai largi pentru a nu se observa burta. Nici din apropiați nu cunoștea nimeni că este însărcinată. 

„Am vrut să-i spun, dar nu era acasă, era dus (n.r. – peste hotare). A venit acasă, a început a bea mai tare și m-am temut el. Mereu spunea că eu umblu cu bărbați, dar asta nu a fost niciodată. Mereu aveam conflicte. De sărbătorile pascale m-a bătut în spate tare”, relatează femeia.

„Am crezut ca voi naște la spital, poate se va liniști, dar n-a fost să fie. M-au apucat niște dureri, că eu foarte ușor nasc. M-am dus la veceu și atât. L-am scăpat. Mi-a fugit din mână. L-am ținut un pic în brațe. N-am văzut dacă e fată sau băiat. N-am auzit să plângă, dar a dat un pic din mânuțe. M-am dus în casă, m-am schimbat și m-am pus în pat”, povestește ea.

În seara în care femeia ar fi adus pe lume copilul, bărbatul nu era acasă. A mers în ospeție și când a revenit nu a observat în ce stare era soția lui. A doua zi, când a venit că femeia s-a simțit mai rău, bărbatul a chemat ambulanța. Timp de trei zile femeia s-a aflat în reanimare la spitalul raional, apoi a fost transferată în Capitală.

Copilul ar fi fost născut în a 36-a săptămână. Medicul legist a constat că cauza decesului a parvenit în urma sugrumării. 

A fost inițiată o cauză penală pe faptul omorului intenționat, la moment fiind întreprinse toate acțiunile de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Femeia de 37 de ani este cercetată în stare de libertate.

După externarea femeii din spital, oamenii legii au dispus expertiza psihiatrică în privința ei. În urma rezultatelor se va înlocui statutul din dosar al femeii. Totodată, s-ar putea modifica și calificarea infracțiunii. Reportajul video poate fi urmărit aici.