mamaplus

Zeci de terenuri de joacă din Chișinău au fost reparate

-
//
25.08.2023

Aproximativ șaptezeci de terenuri de joacă au fost reparate la Chișinău până în prezent.

mamaplus

Direcția generală locativ-comunală și amenajare (DGLCA) a precizat pentru IPN că lucrările fac parte din programul municipal cu destinație specială de construcție, amenajare și reparație a terenurilor de joacă pentru copii, amplasate în curțile blocurilor locative și spații publice.

Șeful direcției amenajare și mediu din cadrul DGLCA, Vasile Efros, a spus că la terenurile de joacă în curțile blocurilor de locuință au fost schimbate echipamentele de tip balansoar, au fost adăugate șezuturi la leagăne unde acestea lipseau, au fost reparate tobogane deteriorate, tuburi la complexele de joacă, a mai fost adăugat pietriș după necesitate.

Vasile Efros a precizat că la reparația terenurilor de joacă se lucrează din primăvară. DGLCA intervine operativ acolo unde sunt situații critice. În mare parte se face schimbare a unui sau două elemente deteriorate la terenul de joacă.

Săptămâna trecută au fost efectuate lucrări de reparație a elementelor de joacă pe străzile Petru Zadnipru, Calea Orheiului și Vasile Lupu.