În fiecare lună, numeroase femei se confruntă cu neplăceri precum crampele sau durerile menstruale. Dacă ai fost deja la o consultație la medicul ginecolog și nu există o patologie la mijloc, încearcă niște remedii naturiste care îți vor alina garantat durerea. Există câteva remedii care pot ameliora aceste simptome, cum sunt ceaiurile din plante.

Ceaiul de muşețel

Muşețelul contribuie la menținerea stării de bine şi are utilizări multiple. Printre beneficiile plantei, se remarcă ameliorarea rănilor şi a iritațiilor. Muşețelul este util în caz de ulcer, probleme reumatice, insomnii şi, nu în ultimul rând, poate calma durerile menstruale. Planta are proprietăți sedative, fiind utilă şi când disconfortul menstrual survine noaptea. Pentru prepararea ceaiului de muşețel, pune o lingură de flori în 150 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute. Poți bea până la 3 căni de ceai de muşețel pe zi.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul poate fi folosit ca remediu în numeroase probleme digestive, de la diaree, greață şi reflux gastroesofagian, până la arsuri gastrice. Potrivit specialiştilor, 3 căni de ceai de ghimbir pe zi reduc frecvența şi intensitatea crampelor menstruale. Mai mult, specialiştii recomandă ceaiul de ghimbir şi în caz de sângerări menstruale abundente. Acest ceai se prepară dintr-o rădăcină de ghimbir rasă, care se adaugă, apoi într-un vas cu apă clocotită. Se mai lasă un minut să fiarbă, apoi se acoperă şi se lasă 30 de minute şi se strecoară înainte de consum. Atenție! Ceaiul de ghimbir este contraindicat persoanelor cu afecțiuni renale şi diabeticilor. De asemenea, un consum excesiv de ceai de ghimbir poate duce la reacții neplăcute precum greață, gură uscată, diaree sau arsuri.

Ceaiul de fenicul

Folosit încă din Antichitate pentru ameliorarea durerilor menstruale, grație proprietăților sale de calmare, ceaiul de fenicul se găseşte cu uşurință în magazinele naturiste şi poate fi util şi în caz de balonare sau alte probleme digestive. Dacă vrei să-l pregăteşti acasă, ai nevoie de o lingură de semințe de fenicul, pe care le pui într-un vas cu apă caldă, nu clocotită, întrucât infuzia de semințe de fenicul în apă clocotită îşi pierde din proprietăți. Laşi la infuzat 15 minute. Poți consuma până la 3 căni pe zi. Totuşi, ceaiul de fenicul nu este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni endocrinologice şi gravidelor.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are proprietăți antioxidante şi antiinflamatoare, fiind un adjuvant în combaterea crampelor menstruale. Mai mult, ceaiul verde, spre deosebire de ceaiurile prezentate anterior, se găseşte cu uşurință aproape peste tot, fapt ce favorizează administrarea rapidă. Pentru a prepararea ceaiului verde acasă, ai nevoie de 2/3 grame de plantă pe care le pui la infuzat în 150 de ml de apă clocotită. Laşi să se facă infuzie 3-4 minute. Atenție! Ceaiul verde este stimulent şi nu este indicat să fie băut înainte culcare, pentru că poate cauza insomnii. De asemenea, ceaiul verde nu este recomandat femeilor gravide şi celor care alăptează şi nici persoanelor anemice şi celor care suferă de afecțiuni hepatice.