Albondigas – supa mexicană cu perișoare

Albondigas – supa mexicană cu perișoare

-
//
04.05.2016

Din cauza consistenței sale, este greu să spunem dacă acest fel de mâncare este supă sau tocană. Deseori albondigas este servit cu orez fiert. Perișoarele pot fi preparate și din carne de vită, și din carne de porc, și din carne în amestec. Dar puteți folosi la fel de bine carnea de pui.

Albondigas – supa mexicană cu perișoare

MOD DE PREPARARE

1. Amestecăm carnea tocată cu usturoiul mărunțit, oul, chimionul, sarea și piperul.

2. Formăm perișoare nu prea mari, de mărimea unei nuci.

Albondigas – supa mexicană cu perișoare

3. Pregătim sosul. Tocăm mărunt ceapa, morcovul îl tăiem cubulețe nu prea mari, zucchini și ardeiul gras – la fel.

Albondigas – supa mexicană cu perișoare

4. Încălzim într-o cratiță, la foc mediu, 2 linguri de ulei. Adăugăm ceapa, ardeiul gras și morcovul și călim, amestecând, 3-4 minute. Adăugăm ardeiul și usturoiul mărunțiți, precum și chimionul. Prăjim, amestecând, 2-3 minute.

5. Adăugăm roșiile pasate, împreună cu sucul.

Albondigas – supa mexicană cu perișoare

6. Turnăm 250 ml de bulion de pui sau apă, adăugăm sare și piper după gust, aducem la fierbere și gătim la foc nu prea mare timp de 15 minute. Adăugăm perișoarele și zucchini. Amestecăm și înăbușim încă 20 de munte.

7. Servim cu coriandru tocat și, la dorință, cu avocado tăiat cubulețe.

Albondigas – supa mexicană cu perișoare

Sursa