Chifle din aluat dospit cu stafide și ciocolată

Chifle din aluat dospit cu stafide și ciocolată

-
//
05.02.2016

Chiflele cu stafide sunt o produs clasic. Iar combinația cu ciocolată și glazură transformă aceste copturi într-o adevărată sărbătoare. După această rețetă puteți coace și babe cu rom, dacă adăugați puțin sirop de rom.

Chifle din aluat dospit cu stafide și ciocolată

MOD DE PREPARARE

  1. Turnați lichiorul peste stafide, lăsați pentru 2 ore.
  2. Amestecați făina, zahărul, sarea, amidonul, drojdia. Adăugați laptele cald, 0,5 pahare de apă și untul tăiat bucăți. Frământați, transferați într-un vas, acoperiți și lăsați pentru 1 oră.
  3. Frământați aluatul. Adăugați ciocolata mărunțită și stafidele. Formați chifluțe sferice, aranjați-le pe o tavă acoperită cu staniol, la distanță de 2 cm una de alta. Lăsați să se odihnească 1 oră. Ungeți cu lapte și coaceți 20-25 min. la temperatura de 180 °С.
  4. Pentru glazură omogenizați zahărul pudră și albușul. Răciți chiflele și acoperiți-le cu glazură. 

Chifle din aluat dospit cu stafide și ciocolată

Sursa