Mimoză cu conservă de peşte

Mimoză cu conservă de peşte

-
//
30.12.2015

Mimoză cu conservă de peşte

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeţi morcovii şi cartofii în apă clocotindă sărată sau la abur, până sunt gata. Răciţi şi curăţaţi legumele. Tăiaţi cartofii şi morcovii în cubuleţe foarte mici sau daţi-i prin răzătoare.

2. Fierbeţi ouăle tari. Curăţaţi-le şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Tăiaţi mărunt albuşurile şi sfărâmaţi gălbenuşurile.

3. Turnaţi peştele din cutii în strecurătoare, lăsaţi să se scurgă tot lichidul. Sfărâmaţi peştele cu furculiţa, îndepărtând oasele.

4. Curăţaţi castraveţii şi tăiaţi-i cubuleţe mici. Tocaţi mărunt ceapa verde şi mărarul.

5. Poziţionaţi inelul în mijlocul farfuriei. Puneţi primul strat din jumătatea de cantitate de cartofi, săraţi puţin şi ungeţi cu maioneză. Al doilea strat este format din jumătatea de cantitate de peşte. Ungeţi cu maioneză, presăraţi cu ceapă şi mărar. 

6. Puneţi următoarele straturi: jumătate din castraveţii marinaţi, jumătate din cantitatea de morcovi, ungeţi cu maioneză. Repetaţi straturile de cartofi, peşte, castraveţi şi morcovi, ungând fiecare strat cu maioneză.

7. Puneţi stratul de albuşuri, ungeţi iarăşi cu maioneză. Decoraţi cu gălbenuşurile fărâmiţate.

8. Acoperiţi salata cu peliculă alimentară şi daţi-o la frigider pentru 2-3 ore. Înainte de servire lăsaţi 15 minute la temperatura camerei şi scoateţi inelul demontabil.

Mimoză cu conservă de peşte

Sursa