Supă din dovleac și pesmeți cu cașcaval de la Jamie Oliver

Supă din dovleac și pesmeți cu cașcaval de la Jamie Oliver

-
//
07.10.2014
Supă din dovleac și pesmeți cu cașcaval de la Jamie Oliver

Jamie Oliver 

Jamie Oliver a cules anul acesta în grădina sa mică din nordul Londrei o roadă bogată de dovleci. Bucătarul nu are probleme la capitolul ce să facă cu legumele strânse. Astfel, mr. Oliver a selectat pentru noi cele mai bune rețete din sutele pe care le are. Așa dar, astăzi în meniu avem supă cu pesmeți:

Supă din dovleac și pesmeți cu cașcaval de la Jamie Oliver

Modul de preparare:

1. Dovleacul se curăță de semințe și se taie cuburi mici, țelina și ceapa – se toacă mășcat.

 2. Uleiul de măsline se toarnă într-un vas sub presiune, se adaugă ceapa și țelina, se pune la foc. Se prăjește timp de câteva minute. Dacă nu aveți vas sub presiune, nu vă indispuneți. Puteți găti și într-o cratiță mare, doar că va necesita mai mult timp.

3. Adăugați morcovul tăiat, usturoiul mărunțit și frunzele de rozmarin. Condimentați cu sare și piper. Scuturați bine cratița și puneți din nou la foc. Adăugați dovleacul și turnați bulionul de găină. Dacă gătiți în vas sub presiune, fierbeți timp de 10 minute. Dacă gătiți în cratiță obișnuită, fierbeți supa sub capac timp de 40 de minute.

4. Între timp, pregătim pesmeți gustoși cu cașcaval în stil italian. Tăiați ciabatta sau bachetul în felii subțiri. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie, adaugați frunzele de salfie și prăjiți bine timp de 40 de secunde, scoateți salfia pe un prosop de hârtie, pentru a scăpa de grăsime. Înmuiați fiecare felie de pâine în uleiul rămas. Radeți cașcavalul prin răzătoare peste pâine și presați bine, pentru ca cașcavalul să se țină bine de fiecare felie. Prăjiți pe ambele părți câte un minut pe o tigaie curată.

5. Mixați supa cu un blender până obțineți o consistență mătăsoasă. Gustați neapărat, dacă e suficient condimentat cu sare și piper. Dacă nu, condimentați încă o dată și mixați repetat.

6. Puneți într-un bol adânc 2 pesmeți, turnați supa, înfrumusețați cu frunze prăjite de salfie și stropiți cu ulei de măsline. 

Supă din dovleac și pesmeți cu cașcaval de la Jamie Oliver