mamaplus

Atelier de Paște. Cum se pregătesc copiii din Capitală de sărbători

-
//
14.04.2023

Au încondeiat ouă și au făcut felicitări de Paște pentru persoanele dragi. Vorbim despre mai mulți copii cu necesități speciale, care au venit împreună cu părinții și asistenții personali la un atelier deschis la Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” din Chișinău.

mamaplus

La final, copiii au primit diplome pentru lucrările realizate, transmite jurnal.md.

„Ne-am programat multe. Sperăm ca copiii să fie răbdători, pentru că sunt faze unde trebuie să fii răbdător, să se dezvolte motricitatea, atenția, răbdarea. În special și răbdarea părinților, care poate sunt obosiți, dar cred că ă să ne descurcăm”, a spus Daniela Martin, asistent personal.

Părinții susțin că astfel de activități îi ajută pe copii să se integreze mai ușor în societate și să-și dezvolte capacitățile de comunicare.

„Copiii în cadrul acestui eveniment deprind lucruri, tradiții și obiceiuri anume de aceste sărbători: cum se decorează cozonacii, menirea vopsirii ouălor, diferite aranjamente florale cu care se decorează casa, masa și mai multe obiceiuri de Paște”, a spus Maria Burcovschi, șef de serviciu, Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi”.

La atelier au participat în jur de 30 de persoane. La final, copiii au primit și diplome pentru lucrările realizate.