mamaplus

Campanie în prag de sărbători: Oamenii, îndemnați să doneze monede

-
//
15.12.2023

Vor colecta monede pentru a cumpăra daruri copiilor din familii social-vulnerabile. Este acţiunea de caritate lansată de o fundaţie de binefacere şi un magazin din Chişinău.

mamaplus

Campania a devenit deja o tradiţie, iar cei mai implicaţi sunt copiii, care îşi aduc economiile adunate în pușculiță pentru a dărui, la rândul lor, zâmbete, transmite tvrmoldova.md.

La acţiunea de caritate sunt invitaţi să participe copiii, dar şi toţi cei care doresc să readucă magia Crăciunului în familiile cu o situaţie socială grea. În doar câteva zile, zeci de persoane au adus monedele adunate pe parcursul anilor.

Daniela Danilova: „Cu monedele adunate, voluntarii vor aduce speranță în circa 50 de familii social-vulnerabile. Darurile vor fi oferite copiilor din mai multe sate ale Republicii Moldova, care, cu speranță, au adresat scrisori lui Moș Crăciun”.

Campania „Viaţa merită trăită” este organizată al patrulea an la rând, la iniţiativa unui magazin caritabil.

Irina Pegza, angajat, magazin caritabil: „Ne-am propus să ajutăm copiii aceştia să creadă în minuni, să vadă că într-adevăr nu sunt singuri. Sunt cadourile pe care şi le-au dorit şi pe care le-au scris în scrisori. Noi vom fi intermediarii lui Moş Crăciun, cu ajutorul celor care vin şi se implică în campania noastră, ei sunt cei mai importanţi”.

Magazinul va colecta monedele până pe 17 decembrie, în sectoarele Râşcani, Botanica şi Centru, iar până de Crăciun pe stil nou, organizatorii vor distribui cadourile.