mamaplus

Doi copii de trei ani au plecat din grădiniță fără ca nimeni să-i oprească

-
//
15.04.2024

O grădiniță din municipiul Vaslui a fost amendată după ce doi copii în vârstă de trei ani au părăsit neobservați instituția și au fost descoperiți ulterior pe stradă de către o femeie, care a sunat imediat la numărul de urgență 112, scrie evz.ro.

mamaplus

Incidentul s-a produs joi, 11 aprilie, când o femeie a sunat la 112 și a anunțat că a găsit doi copii minori nesupravegheați. Cei doi au părăsit grădinița, însă nu au fost observați de nimeni în momentul în care au ieșit din unitatea de învățământ.Poliția a intervenit imediat și i-a preluat cei doi copii de trei ani de la locul unde au fost găsiți. În timpul petrecut pe străzi, micuții nu au fost expuși pericolelor, având în vedere vulnerabilitatea și vârsta fragedă. Oamenii legii i-au dus apoi pe cei doi la grădinița de unde au plecat.

„Poliţia Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel la 112, de către o femeie de 67 de ani, din Vaslui, cu privire la faptul că, pe trotuarul aferent străzii Traian, din municipiul Vaslui, în zona ‘Crucea Gării’, se află doi minori, neînsoţiţi. În temeiul sesizării, la faţa locului a fost dirijat un echipaj de Poliţie, din cadrul Biroului Ordine Publică Vaslui, care a identificat minorii, ambii de trei ani şi a stabilit că aceştia urmează cursurile unei unităţi de învăţământ preşcolar din municipiul Vaslui şi că ar fi plecat din unitatea amplasată pe strada Călugăreni, au transmis reprezentanţii IPJ Vaslui.

După incident, grădinița din Vaslui a fost sancționată drastic, primind o amendă în valoare de 10.000 de lei din partea polițiștilor. Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a fost informat și a demarat verificări în grădiniță pentru a investiga contextul în care s-a produs acest incident.

„Unitatea de învăţământ a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 RON pentru abateri prevăzute de H.G. 301 din 2012, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecţia persoanelor”, au mai anunțat reprezentanţii IPJ Vaslui.