mamaplus

Fiica lui Anatol Durbală împlinește 7 ani. Mesajul emoționant al actorului

-
//
26.01.2024

Anatol Durbală a făcut o tradiție, scriind mesaje, unele mai emoționante ca altele, de zilele de naștere ale celor dragi. 

mamaplus

Astăzi, fiica actorului împlinește 7 ani. Acesta a scris un mesaj atât de frumos, care-i va face pe mulți să conștientizeze cât sunt de fericiți, chiar dacă nu au “cea mai mare masă, în cea mai mare casă”.

”Nimeni nu te-ntreabă.
Nici oaspeții când vin. Dacă vin. Ai masă?…
Nu. Nu avem masă.
Nu pentru că nu am avea bani sau timp să ne cumpărăm una, ci pentru că, elementar, nu avem spațiu unde să o punem.
Ne descurcăm, de aceea, cu una mică, de bucătărie, pătrată, din alea de pe timpul sovietic, pe care am cumpărat-o laolaltă cu apartamentul. Și aceea s-a desprins de picioare nu demult, așa încât nu putem pune coatele pe masă că zboară răciturile.
Dar nimeni nu te-ntreabă… dacă pot sau nu pune coatele, așa că răcituri le zboară uneori.
Totuși, diseară o să-i punem față mesei, așa cum e. Și masa, și fața. Pentru că astăzi fetița noastră Cassandra împlinește 7 ani! Și e sărbătoare pentru noi. Că e fetița noastră și o iubim enorm, dincolo de masă, de față și de ruptura-i de picioare.
Nu foarte multe perechi de coate se vor feri astăzi să dea zbor răciturilor, doar alor noștri: mama Cassandrei și mama mea, tatăl Cassandrei, adică eu, sora, vecina și Dragomir, care-i supărat nevoie mare că nu e și ziua lui azi! Simte o nedreptate crudă din partea universului. Și eu i-o înțeleg, dar nu pot face nimic. Pentru că… 
Nimeni nu te-ntreabă.
Nici măcar universul când să te naști.
Sunt sigur că odată și odată o să ne cumpărăm o masă mare, trainică și raciturile nu vor avea nicio șansă la zbor, vor sta în farfurii înțepenite de jelatină. O să putem pune la coate, de n-o să știm de unde să le luăm. Pentru că, acum e acum. Masa-i mică și puțină, dar sufletele sunt mari și multe.
Cassandra e superbă: frumoasă, sinceră, elegantă, un pic naivă și plină de încredere. Olesea e strălucitoare, ocupată. Și eu sunt cu zvâcnet la tâmple și la inimă. Și vreau să fie așa: Cassandra sinceră, Olesea ocupată, Dragomir bosumflat și raciturile încremenite. Și mama este. Este! Este și e de-ajuns. Dumnezeu cu ea, cu masa, și cu desprinderea ei de picioare. Noi ne lăsăm iubiți de ea chiar și așa. Sau mai ales așa.
Până la urmă… nimeni nu te-ntreabă. Mă tem că atunci când o să am masa mare, s-ar putea să nu prea am coate pentru ea. Că toate trec pe lumea asta. Și cine știe când ne vine mintea la cap să conștientizăm fericirea. Fericirea mare din jurul mesei mici.
Odată face Cassandra 7 ani!
7 ani de-acasă.
Și chiar dacă parcă nici casa nu-i prea casă, nici anii ani, nici șaptele șapte… Nimeni nu te-ntreabă.
În schimb noi suntem noi.
Azi.
Aici.
Acum.

La mulți ani, Căssăndrica!
Noi te iubim!
Și masa tot”.

mamaplus

Amintim că Anatol Durbală este căsătorit cu Olesea Sveclă și au împreună doi copii: Cassandra și Dragomir. 

Sursa: Mamaplus.MD